Påskekake (glutenfri krydderkake med sjokoladekrem
Imponer venner og familie med denne deilige, glutenfrie påskekaken. Kaken har krydderkakebunn, sjokoladetopping og er pyntet med sjokoladeegg. Perfekt for å komme i påskestemning.
Til Krydderkake trenger du:
125 g meierismør
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts nellik
250 g sukker
2 stk egg
2,5 dl laktosefri yoghurt, kesam eller rømme
2 dl laktosefri melk/havremelk
2 ts bakepulver
ca. 400 g glutenfritt mel, jeg har brukt Møllerens Fin Melblanding, glutenfri
Til Sjokoladekrem trenger du:
100 g meierismør romtemperert
250 g melis
100 g mørk kokesjokolade eller annen melkefri sjokolade
1 dl laktosefri kremfløte
1 bitteliten klype salt
Slik gjør du:
Start med å smeltet smøret i en kjele.
Rør sammen egg og sukker i en bolle, til det er godt blandet. Tilsett yoghurt, melk, krydder og til slutt det smeltede smøret.
Ha 60% av det glutenfrie melet i en bakebollen sammen med bakepulver. Tilsett den våte blandingen og rør godt. Ha i resten av melet dersom du trenger det, det skal bli en jevn og tykk røre uten klumper, som fortsatt er rennende. La den gjerne stå litt og svelle før du tilsetter mer mel, blir røren for tykk blir også kaka tørr.
Når røren er passe tykk, jevn og uten klumper heller du den over i ønsket form. Denne oppskriften passer til en springform på ca. 24 cm, en liten langpanne eller som jeg har gjort, fordelt i to springformer på 15 cm. Kle formen(e) du bruker med bakepapir i bunn.
Stek kaken i ca 35 - 40 minutter på nest nederste rille, på 180 grader over/undervarme. Steketiden avhenger av tykkelsen på kaken. I en langform vil kaken være lavere og vil derfor trenge litt kortere tid enn om den er fordelt i to små springformer der den blir høy. Bruk en strikkepinne/bakenål til å se at det ikke henger igjen noe deig på pinnen før du tar kaken ut av ovnen.
Velt kaken, i formen, opp ned på en rist og avkjøl kaken i formen.
I mellomtiden kan du lage sjokoladekrem:
Varm kremfløten i en kjele til den begynner å ryke. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett sjokoladen i biter. Rør med en slikkepott til all sjokoladen har smeltet i fløten og er jevnt blandet.
Visp romtemperert smør lyst og luftig sammen med melis og vaniljesukker. Om du bare får sandaktig konsistens kan du tilsette en dråpe melk til blandingen, da blir den fort klissete. Tilsett sjokoladeblandingen og rør til du har en luftig krem.
Fordel et tynt lag av kremen jevnt over avkjølt kake. Hell resten av kremen over på en sprøytepose med stjernetipp. Lage små topper med krem rundt kaken og pynt med sjokoladeegg.
Kaken bør spises samme dag, da den lett kan bli tørr. Du kan også fryse både kakebunn og sjokoladetoppingen, sammen eller hver for seg.