Magevennlig mat

View Original

Ukemeny, uke 42

Denne uken står det tre nye oppskrifter på menyen som jeg publiserer litt etter hvert. Det er en deilig blanding av enkle og smaksrike retter denne uken som passer utmerket for travle dager. Oppskriftene er en kombinasjon av de du finner her på siden og fra boken min LavFODMAP - Magevennlig mat. Husk at du kan høre mer om Magevennlig mat og lavFODMAP dietten når jeg holder foredrag ved Sykehuset i Telemark, onsdag 14.oktober kl. 18.00 og på Litteraturhuset i Bergen på lørdag den 17. oktober kl. 15.00  Jeg håper vi sees i løpet av uka!

Mandag
Frokost: Pina colada smoothie (oppskrift s. 49 i boka) + energikule.

Lunsj: Lunsjmuffins (se oppskrift s. 53 i boka) 

Middag: Enkel restepizza. Kjøp glutenfrie tortillas og start uken med å rydde opp i kjøleskapet. Bruk det du har eller selv vil ha på av fyll. Toppes med ost. Enkelt og godt!


Drøm deg tilbake til sommerferien i Hellas og lag Pita gyros med kylling og tzatziki! Foto: Julia Edin

Tirsdag

Frokost: Glutenfritt brød med valgfritt pålegg

Lunsj: Laktosefri yoghurt med müsli og bær + enegrikule. For oppskrift på musli med appelsin se s. 47i boka.

Middag: Pita gyros med kylling og tzatziki. Lag nok til lunsj dagen etter.


Onsdag

Frokost: blåbær- og vaniljesmoothie (se s. 49 boka) 

Lunsj: Pita gyros fra dagen før.

Middag: Pasta med tunfisk og sitron


Deilig suppe med chorizo, spinat og bacon!  Foto: Julia Edin

Torsdag

Frokost: Laktosefri yoghurt med müsli og bær + enegrikule. For oppskrift på musli med appelsin se s. 47 i boka.

Lunsj: Lunsjmuffins (se oppskrift s. 53 i boka) 

Middag: Kremet høstsuppe med bacon, serveres med glutenfritt brød og smør.


Stekte risnudler med scampi (se oppskrift s. 81 i boka) Foto: Espen Døhlen

Fredag
Frokost: Bringebæryoghurt med musli. For oppskrift på musli med appelsin se s. 47i boka.

Lunsj: Glutenfritt brød med valgfritt pålegg.

Middag: Stekte risnudler med scampi (se oppskrift s. 81 i boka)


Eclair med vaniljekrem og sjokolade (oppskrift kommer) Foto: Julia Edin

Lørdag
Frokost/ Lunsj: Posjerte egg med salt og pepper på glutenfritt brød med ferskpresset appelsinjuice til.

Middag: Ovnsbakt kylling med chévre og rotgrønnsaker (se oppskrift s. 77 i boka)

Dessert: Eclair med vaniljekrem og sjokolade (oppskrift kommer)


Søndag
Frokost/lunsj: Bananvafler med bokhvete (se oppskrift s. 55 i boka) med smør, spekeskinke og gulost.

Middag: Spinatpai (se oppskrift s. 91 i boka).  Lag nok til lunsj dagen etter. 


Ha en fin uke!

// Julia

See this gallery in the original post