Ukemeny, uke 44
Jeg er saft sylte forkjøla for tiden, et tydelig tegn (og en fast tradisjon) på at høsten virkelig har kommet. Jeg har derfor lagt min elsk på fersk ingefærrot som jeg tilsetter i både smoothie og te, og som jeg steker som krydder og tilsetter i middager. Ikke bare har ingefærroten rykte på seg for å være betennelsesdempende og at den kan hjelpe mot forkjølelser, men den er også sterk og god på smak og passer til både søte og salte retter. Jeg håper dere er i bedre form en meg, og at denne ukesmenyen kan inspirere og styrke! Oppskriftene er en kombinasjon av de du finner her på siden og fra boken min LavFODMAP - Magevennlig mat.
Mandag
Frokost: Laktosefri yoghurt med müsli og bær
Lunsj: Glutenfritt gulerotbrød (se oppskrift side 37 i boka) med hjemmelaget leverpostei (se oppskrift side 43 i boka). Ta med sprøstekt bacon og sylteagurk til topping i egne små bokser, slik at det holder seg friskt og sprøtt.
Middag: Raske fiskepakker (se oppskrift side 69 i boka). Tilsett gjerne litt fersk ingefær for ekstra smak.
Tirsdag
Frokost: Glutenfritt gulerotbrød med hjemmelaget leverpostei.
Lunsj: Kjøleskapsgrøt med kokos (se oppskrift s.45 i boka).
Middag: Hjemmelagde kjøttkaker (gjerne av elgkjøtt) med sellerirotstappe, rødkålsalat og brun saus ( se oppskrift s. 141 i boka).
Onsdag
Frokost: Blåbær og banansmoothie. (se oppskrift s.49 i boka). For ekstra smak og for å styrke immunforsvaret kan du tilsette en liten bit frisk ingefær. Da får du en sterk og frisk smak og en god start på dagen!
Lunsj: Glutenfritt gulerotbrød med valgfritt pålegg.
Middag: Sashimisalat med koriander og sitrus. (se oppskrift s.65 i boka).
Dessert: Sitronlapper med bær, lag nok til lunsj dagen etter.
Torsdag
Frokost: Klassisk kjøleskapsgrøt med bær eller syltetøy (se oppskrift s.45 i boka).
Lunsj: Sitronlapper, laktosefri yoghurt og friske bær.
Middag: Grønsaksuppe med kyllingkjøttboller (se oppskrift s. 73 i boka). Severes med rundstykker.
Fredag
Frokost: Glutenfritt gulerotbrød med hjemmelaget leverpostei.
Lunsj: Rester av grønnsaksuppe med kyllingkjøttboller og rundstykker.
Middag: Ovnsbakt kylling med chevre og rotgrønnsaker (se oppskrift s. 76 i boka).
Lørdag
Frokost/ Lunsj: Eggs benedict, rundtsykker (se oppskrift s. 39 i boka) og ferskpresset appelsinjuice
Middag: Spinatpai (se oppskrift s. 91 i boka). Serveres med frisk salat ved siden av.
Dessert: Magevennlig Halloween-godt!
Søndag
Frokost/lunsj: Frokostpai
Middag: Skalldyrsuppe. Servers med rensede skalldyr, rundstykker og laktosefri rømme ved siden av.
Ha en fin uke!
// Julia