Magevennlig mat

View Original

Ukemeny, uke 41

Er du klar for en ny og smakfull uke? Her får du min magevennlige ukemeny for uke 42. Oppskriftene er en kombinasjon av de du finner her på siden og fra boken min LavFODMAP - Magevennlig mat.

Frister det med pasta med pesto og kylling på mandag? Eller hva med lammekoteletter med rotmos på onsdag? Foto: LavFODMAP - Magevennlig mat ved Espen Edin Døhlen

Mandag

Frokost: Klassisk kjøleskapsgrøt med en skje av ferske blåbær eller syltetøy, lages dagen før (se s. 9 boka)

Lunsj: Caprese lunsjsalat, valgfritt brød og spekeskinke.

Middag: Pasta med pesto og kylling (se oppskrift s. 95 i boka). Stek opp ekstra kylling og lag nok pesto til dagen etter.


Tirsdag

Frokost: blåbær- og vaniljesmoothie (se oppskrift s. 49 i boka) 

Lunsj: Sandwich med kylling og pesto. Bruk to skiver valgfritt brød, gjerne ristet. Smør pesto på skivene og skjær kyllingen fra i går i tykke skiver som du legger på, sammen med tomat, salat og ost.

Middag: Raske fiskepakker (se oppskrift s. 69 i boka)

Raske fiskepakker! Foto: LavFODMAP - Magevennlig mat ved Espen Edin Døhlen

Onsdag

Frokost: Brød (velg et brød du tåler eller se oppskrift på nøttebrød her, eller lystbrød og gulerotbrød s. 37 i boka) med pålegg.

Lunsj: Kjøleskapsgrøt med kokos, lages dagen før (se s. 9 boka)

Middag: Lammekoteletter med rotmos (se oppskrift s. 71 i boka)


Torsdag

Frokost: blåbær- og vaniljesmoothie (se s. 49 boka) 

Lunsj: Ristetbrød med tunfisksalat. Velg et brød du tåler eller se oppskrift på nøttebrød her, eller lystbrød og gulerotbrød s. 37 i boka. Lag tunfisk etter oppskrift på side 41 i boka, og ta med i en egen boks. Smøres på ristet brød til lunsj, slik at brødet holder seg sprøtt og tunfisksalaten er frisk og god.

Middag: Glutenfritt pitabrød, med eggerøre, røkelaks og cherry tomater.


Fredag

Frokost: bringebær- og vaniljesmoothie (se s. 49 boka) 

Lunsj: Glutenfritt pitabrød med ost, spekeskine, agurk og tomater. Har du fortsatt litt pesto igjen fra mandag? Smør gjerne i pitabrødet for ekstra smak.

Middag: Ovnsbakt kylling med chevre og rotgrønnsaker (se oppskrift s. 77 i boka)

Snacks: Hjemmelaget potetgull med chévre.

Lag din egen maki da vel! Lage på forhånd eller server som en slags tapas der alle kan lage og rulle sine egne varianter. Foto: LavFODMAP - Magevennlig mat ved Espen Edin Døhlen

Lørdag

Frokost/ Lunsj: Eggs benedict på glutenfritt brød.

Middag: Spis sushi ute eller lag sushi og makiruller selv. Oppskrift på maki finner du på side 63 i boka. Serveres med soyasaus, syltet ingfær og wakame (sjøalgesalat – fås blant annet kjøpt hos Kiwi).

Dessert: Snickerskake (med karamell av lønnesirup)

 

Snickerskaken er min personlige favoritt kake! Foto: Julia Edin

Søndag

Frokost/lunsj:  Ta med lunsjen, kaffe og noen biter Snickerskake ut på tur i skogen og se de flotte høstfargene. Fyr opp bål og lag bålsandwich!

Middag: Julias lag på lag form.  


Ha en fin uke!

// Julia