Magevennlig mat

View Original

Ny oppskrift: Søtpotet-cupcakes!

I morgen er det ‪Thanksgiving‬ i USA og jeg har latt meg inspirere av deres tradisjon med søtpotet i bakst. Her får dere mine ‪‎glutenfrie‬, ‪laktosefrie‬ og ‪lavFODMAP‬ søtpotet-cupakes. Serveres gjerne med varm lønnesirup og hakkede nøtter!

Ekstra saftige cupcakes
Kaker bakt med søtpotet er vanlig rundt Thanksgiving, ofte pyntet med marshmallows-topping. Søtpoteten gir en saftig og fyldig smak til baksten, uten å være for fremtredende. Jeg har laget min egen variant av søtpotet-cupcakes. I stedet for den veldig søte marshmallows-topping, pynter jeg de med laktosefri ostekrem. I glutenfri bakst tilfører søtpoteten også ekstra fuktighet, som holder baksten saftig mye lenger.

Er søtpotet høy eller lavFODMAP?
Til de av dere som er skeptiske til søtpotet, så kan jeg fortelle at søtpotet er lavFODMAP ved 70 gram, moderat ved 107 gram og høyFODMAP ved 140 gram. I denne oppskriften har jeg brukt 2 dl kokt søtpotet-puré (ca. 140 gram) fordelt på ca. 45 minicupcakes. Det betyr rundt 3 gram søtpotet per minicupcakes. Du kan faktisk spise 33 minicupcakes før du behøver å bekymre deg for at søtpotet-nivået blir for høyt. Men så mange vil jeg ikke anbefale deg å spise på en gang, av helt andre grunner…

Oppskriften passer like godt for Thanksgiving som til alle andre situasjoner der man kan unne seg selv noe ekstra godt. Trykk her for oppskrift. 

// Julia