Ukemeny, uke 49
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter
Denne uken går vi over fra mørke november til julette desember. Selv om snøen glimter med sitt fravær og gressplenen vår er grønnere enn på lenge, håper jeg allikevel du har begynt å komme i julemodus. Det har i alle fall jeg og fremover får dere flere av mine oppskrifter på magevennlig julebakst.
Her er denne ukens meny. Oppskriftene i denne ukemenyen finner du her på siden og eller i boken min LavFODMAP - Magevennlig mat. Jeg håper det smaker! // Julia
Mandag
Frokost: Kjøleskapsgrøt med kokos (se oppskrift s.45 i boka)
Lunsj: Glutenfritt brød (se oppskrift side 37 i boka) eller elterfri osteloff med valgfritt pålegg.
Middag: Krydret tomatsuppe, server gjerne med kokte egg i og ostesmørbrød ved siden av.
Tirsdag
Frokost: Kjøleskapsgrøt med kokos (se oppskrift s.45 i boka)
Lunsj: Bananvafler med smør, ost og spekeskinke (se oppskrift s. 55 i boka). Har du ikke bokhvetemel kan du fint bruke annet glutenfritt mel eller kokosmel.
Middag: Greskinspirert kylling i pita, med magevennlig tzaziki
Onsdag
Frokost: Bringebæryoghurt med müsli
Lunsj: Lag rekesmørbrød i pitabrød eller på glutenfritt brødmed ferdig rensede reker, majones og grønnsaker.
Middag: Sheperd’s pai (oppskrift kommer). Severes gjerne med rødkålsalat med appeslin ved siden av.
Torsdag
Frokost: Frokostmuffins i kopp
Lunsj: Rester av Sheperd’s pai – varmes raskt opp.
Middag: Fiskekaker med salte poteter og rømmesaus (se oppskrift side 67 i boka).
Fredag
Frokost: Klassisk kjøleskapsgrøt med bær eller syltetøy (se oppskrift s.45 i boka).
Lunsj: Glutenfritt gulerotbrød med valgfritt pålegg.
Middag: Enchiladas
Snacks: Ostekjeks med laktosefri rømme og røkelaks, kaviar eller fenalår (se oppskrift s.131 i boka).
Lørdag
Frokost/ Lunsj: Glutenfritt brød (se oppskrift side 37 i boka) eller elterfri osteloff med tunsfisksalat (se oppskrift side 41 i boka)
Middag: Skalldyrsuppe, servert med glutenfritt brød (for eksempel elterfri osteloff) og rømme. Selv om vinteren er her er dette en fyldig, krydret ogkraftig suppe som passer like godt om sommeren som om vinteren. Kok gjerne kraften på krabbe- og rekeskall og ha ekstra skalldyrkjøtt i suppen.
Dessert: Bakt ananas med vaniljeis
Søndag
Frokost/ Lunsj: Eggs benedict, rundtsykker (se oppskrift s. 39 i boka) og ferskpresset appelsinjuice.
Middag: Klassiske sommeruller med peanøttsaus (se oppskrift side 57 og 139 i boka).
Julebakst: Vinterkjeks med marsipan (oppskrift kommer)
Ha en fin uke!
// Julia