Magevennlig mat

View Original

Ukemeny, uke 46

Jeg har holdt mange foredrag denne høsten og noe jeg hører ofte er at det er så tidskrevende å gå på en lavFODMAP diett. Det kan jeg jo godt forstå, men det kan også gjøres ganske enkelt. Oppskriften på frokostmuffins er et eksempel på det. Den smaker overraskende godt og tar latterlig kort tid! Oppskriftene i denne ukemenyen er en kombinasjon av de du finner her på siden og fra boken min LavFODMAP - Magevennlig mat. Ønsker dere en fin uke. // Julia

Mandag
Frokost: Start uken med en frokostmuffins i kopp! Bruk 5 minutter til å blande sammen røra og stek den 2 minutter og 20 sekunder i mikroen.

Lunsj: Laktosefri yoghurt med bær og banan.

Middag: Glutenfri pasta med tunfisk og sitron.


Tirsdag
Frokost: Bringebær og vaniljesmoothie (se oppskrift s.49 i boka) og energikuler.

Lunsj: Glutenfritt brød og valgfritt pålegg og grønnsaker.

Middag: Risnudler med kylling i sursøt saus (se oppskrift side 83 i boka).


Onsdag
Frokost: Bokhvetegrøt (se oppskrift side 45 i boka). Putt ca 1 dl frosne blåbær i grøten mens den kokes, så får du en lilla grøt med ekstra god smak.

Lunsj: Bringebær og vaniljesmoothie (se oppskrift s.49 i boka) og energikuler.

Middag: Enkel restepizza. Lag ekstra mye og ta med til lunsj dagen etter.

Dessert/kveldskos: Bakt ananas med laktosefri is.


Magevennlige Enchiladas på lørdag - Oppskrift kommer i løpet av uka. Foto: Magevennlig mat ved Julia Edin

Torsdag
Frokost: Laktosefri yoghurt med bær og banan.

Lunsj: Enkel restepizza. Spises kald eller varmes raskt i mikro.   

Middag: Grønnsaksuppe med kyllingkjøttboller (se oppskrift side 73 i boka).


Fredag
Frokost: Avslutt uken med en frokostmuffins i kopp!

Lunsj: Glutenfritt brød (du kan for eksempel lage eltefri loff med ost) og valgfritt pålegg.

Middag: Hjemmelagde fiskeburgere med gulerot-fries (se oppskrift side 97 i boka).

Rør sammen deigen til eltefri loff med ost, slik at du har til sen frokost/lunsj dagen etter.


Disse er farlig gode.... Foto: Magevennlig mat ved Julia Edin. 

Lørdag
Frokost/ Lunsj: Stek ferdig den eltefrie loffen. Sever rykende fersk med spekeskinke, ost eller annet pålegg. Skjær opp det du ikke spiser i skiver og frys ned.

Middag: Magevennlige Enchiladas. Lag litt ekstra salsa til og server med nachos til. Nachosene blir ekstra gode om du varmer de litt i ovnen og strør litt ost over.

Dessert: Sjokolademousseterte

Inviter til søndagsmiddag og server lammekoteletter med rotmos. Foto: Magevennlig mat ved Espen Døhlen

Søndag
Frokost/lunsj: Varm raskt skivene med eltefri loff i mikroen, så holder de seg ferske og saftig. Sever med egg og bacon!

Middag: Lammekoteller med rotmos (se oppskrift side 51 i boka).


Ha en fin uke!

// Julia

See this gallery in the original post