Rødkål - lavFODMAP og ikke bare julemat...
Ikke bare julemat...
Rødkål er en av grønnsakene som nylig har blitt testet av Monash og er med i den nyeste oppdateringen av matvaretabellen. Ikke bare er rødkål lavFODMAP, men den er også sunn og smaksrik. Rødkål er noe mange forbinder med julemat, men denne fine og fargerike grønnsaken passer også utmerket som rå og finskåret i en frisk salat eller som stekt, dampet, wokket eller stuet.
NB. Monash sine beregninger gjelder så langt kun 1 porsjon/1 cup, så ikke spis store mendger av rådkålen.
Det perfekte tilbehør
Her i huset elsker Espen å spise gode pølser, både på grillen og stekt i panna. Først irriterte jeg meg over at jeg ikke kunne spise de gode ”luksus” pølsene med han fordi de ofte inneholdt hvitløk og løk, men så begynte vi å lage våre egne pølser som ble minst like gode (se oppskrift i boka lavFODMAP – Magevennlig mat). Allikevel fortsatte jeg å irritere meg litt over alle de deilige tilbehørene Espen kunne spise og ikke jeg… Helt til jeg laget denne friske og deilige rødkålsalaten. Den smaker virkelig godt sammen med stekt og salt kjøtt, gjerne akkompagnert av sellerirotstappe.