Ukemeny, uke 40
Forrige uke la jeg ut min første ukemeny, og det er utrolig gøy at så mange av dere har vært inne å sett på den og likt den på Facebook. Jeg fortsetter derfor med ukemenyen, og denne uken har jeg latt meg inspirer av høsten som kommer snikende. Du finner derfor en god blanding av sunne retter og ”kose” mat. Oppskriftene er en kombinasjon av de du finner her på siden og fra boken min LavFODMAP - Magevennlig mat. Boun apetitt!
Mandag
Frokost: Laktosefri yoghurt med banan, bær og müsli (se oppskrift på müsli s.47 i boka)
Lunsj: Brød (velg et brød du tåler eller se oppskrift på nøttebrød her, eller lystbrød og gulerotbrød s. 37 i boka) med pålegg.
Middag: Grønnsaksuppe med kyllingkjøttboller og revet parmesan. Lag nok til lunsj dagen etter. (se oppskrift s. 73 i boka)
Tirsdag
Frokost: Kjøleskapsgrøt med kokos, lages dagen før (se s. 9 boka)
Lunsj: Rester av grønnsaksuppe med kyllingkjøttboller fra dagen før. Varmes raskt opp i mikro eller i kjele.
Middag: Fiskekaker med salte poteter og rømmesaus, med revne gulerøtter eller annen frisk salat ved siden av. Lag nok fiskekaker til lunsj dagen etter. (Oppskrift s. 67 i boka)
Onsdag
Frokost: Laktosefri yoghurt med banan, bær og musli (se oppskrift s. 47 i boka)
Lunsj: Smørbrød med brød, majones, sennep, tomat og fiskekake (rester fra i går).
Middag: Ferdig kokt skinke (sommerskinke/juleskinke/hamburgerrygg) som varmes lett opp, med kokte grønnsaker og sennepssaus (for sennepssaus se oppskrift + tips s. 141 i boka).
Midt-i-uka-dessert: Høst-cookies (oppskrift kommer på tirsdag)
Torsdag
Frokost: Bokhvetegrøt med bær eller syltetøy (se oppskrift s. 45 i boka).
Lunsj: Enkel, rask og saftig kyllingsalat. Alternativt kan du bruke rester av skinken fra dagen før i stedet for kyllingen. Salaten kan lages dagen før og spises kald. Høst-cookie som lunsjdessert eller mellommåltid.
Middag: Restepai (se oppskrift s. 93 i boka)
Fredag
Frokost: bringebær- og vaniljesmoothie (se s. 49 boka)
Lunsj: Rester av Restepai. Smaker godt kald, men kan også varmes raskt i mikro (se oppskrift s. 93 i boka).
Middag: Trio av miniburgere med gulerot-chips (se oppskrift s. 97 i boka).
Lørdag
Frokost/ Lunsj: Kokt egg, kaviar, diverse pålegg, ferskpresset appelsin juice og gulerotbrød (se oppskrift s. 37 i boka)
Middag: Hjemmelagde pølser (se side 89 i boka) eller kjøpte pølser (NB. Må være lavFODMAP uten blant annet laktose, hvitløk og løk. Et godt alternativ kan være Bratwurst-pølser). Servers med sellerirotstappe og rødkålsalat med appelsin.
Søndag
Frokost/lunsj: Enkel omelett med sennep og ramsløk, med glutenfritt brød eller nøtterundstykker.
Middag: Marinert ytrefilet av svin med kokte grønnsaker.
Dessert: Sjokoladecupcakes. Følg basisoppskriften på vaniljecupcakes ( side 109 i boka), men bruk laktosefri melk (ikke sitronsaft), og tilsett 1 ss kakao til både deigen og til toppingen.
Ønsker dere alle en riktig god uke!
// Julia