Det er onsdag og kvinnedagen – man behøver vel ikke flere grunner enn det til å lage vafler, gjør man?
Jeg er veldig glad i vafler, men jeg føler ofte at de glutenfrie variantene kan bli tunge både i seg selv og i magen. Nesten litt deigette. I den første boken min Magevennlig mat har jeg med en veldig god oppskrift på bananvafler, men det er ikke alle som liker eller tåler banan – og da er en god, klassiske vaffeloppskrift på sin plass. Jeg har eksperimentert i flere omganger nå og nesten fått det til, men de ble aldri helt så sprø og fluffy som jeg ønsket. Jeg liker nemlig vaflene knasende sprø på utsiden, og myke, men ikke deigette inni.
Men så kom jeg på en ”hemmelig ingrediens” som mamma hadde i vaflene da jeg var liten: Farris! Ved å tilsette litt kullsyreholdigvann rett før man steker vaflene blir de lette og luftige – og sprø! Du kan bruke hvilke kullsyreholdigvann du vil, men jeg foretrekker at den er uten smak og med mye kullsyre. Vi har Sodastream-maskin hjemme, så jeg lager kullsyrevannet selv og gir den gjerne en ekstra runde med kullsyre før bruk i vaflene.
Trykk her får min glutenfrie og laktosefrie (melkefrie) oppskrift på luftige, lette og sprø vafler.
God onsdag!
//Julia