Magevennlig mat

View Original

Glutenfrie Gulrotcookies!

1.mai burde kanskje vært brukt til å marsjere i gatene, men som selvstendig næringsdrivende og kronisk syk må jeg ærlig innrømme at jeg akkurat nå er så sliten av all jobben jeg har gjort i det siste at dagen i stedet ble brukt som en kjærkommen fridag.

Jeg elsker gulrotkake og har tenkt at jeg skulle bake dette snart, men nå som det er mai-måned med både dugnader, loppemarkeder og mye besøk er egentlig cookies litt mer praktisk og «hverdags» enn kake. Jeg fikk derfor lyst til å prøve med på en cookie-versjon av gulrotkaken. Og det var min lille medhjelper Vetle med på! 

–Bake? Var det første han spurte om da han slo opp øynene om morgen. Vi hadde snakket om det dagen før, men å vente helt til han hadde fått av seg pysjen, på seg klær, spist frokost og pusset tenner var virkelig en tålmodighetsprøve. Da vi endelig fikk satt i gang var det en liten gutt som gledet seg stort over å hjelpe til (både rive gulrøtter, hakke nøtter og styre kjøkkemaskinen) og ikke minst over å smake på deigen.

For å gjøre disse cooksene bitte litt sunnere enn vanlige cookies tilsatte jeg både hakkede pekannøtter og havregryn. Det både smaker godt og binder de litt bedre sammen. Men verken gulrotkake eller gulrotcookies er det samme uten prikken over i’en: nemlig kremost-topping, så det måtte vi selvsagt også lage. Vetle var pyntesjef, som spiste mer enn han fikk på cookisene.

Jeg har brukt litt ekstra vaniljefrø i toppingen denne gangen, derfor blir den litt prikkete med sorte frø – noe jeg synes gir ekstra god smak.  

Da cookiesene var ferdig pyntet tok vi de med oss til min søster der vi slappet av resten av dagen med både cookies og grilling. Jeg håper du hadde en fin 1.mai også – uansett om du gikk i tog eller om du slappet av hjemme.

Her får du oppskriften på mine gulrotcookies! 

Har du ønsker for hva jeg skal lage frem mot 17.mai? Legg gjerne igjen en melding her, på facebook eller instagram!

//Julia