3 oppskrifter for en magevennlig fastelaven!
Fastelaven nærmer seg - og morsdag!
Fastelaven er for meg en av flere høytider jeg sjelden tenker på hva egentlig handler om, det viktigste for meg er å samles rundt bordet med venner og familie, med noe godt alle kan spise.
Da jeg vokste opp med glutenfri diett husker jeg fastelavensboller som mursteiner av glutenfrie boller som smuldret opp når man prøvde å spise de. Men sånn er det heldigvis ikke lenger.
Glutenfrie boller / kanelboller
De siste årene har jeg eksperimentert meg frem til noen veldig gode og saftige bolle oppskrifter som er glutenfrie. Som denne, Glutenfrie boller / kanelboller, basert på en britisk bakemetode med litt eddik i deigen og damp i ovnen. Resultatet blir supermykt!
Glutenfrie hjerte-vannbakkels med laktosefri vaniljekrem dyppet i smør og kanelsukker!
Er du som meg og like vannbakkels bedre på fastelaven? Da burde du teste min oppskrift på fastelavens-bakkels aka Glutenfrie hjerte-vannbakkels med laktosefri vaniljekrem dyppet i smør og kanelsukker! Her møter det salte fra smøret det deilig søte fra kanelsukker og vaniljekrem - halleluja så godt!
Raske glutenfrie fastelavenstopper med butterdeig
Min nyeste fastelavensoppskrift er en rask, enkel og overraskende (vanvittig) god. Dette er blitt hele familiens nye favoritt - den slår til og med vanlige boller! Kjøp glutenfri butterdeig, kremfløte og syltetøy i forkant - så lager du denne på null komma niks på fastelaven, morsdag eller når som helst du vil kose deg med noe skikkelig god.
God feiring!
// Julia