Mandarin- og kanelsukker
Leter du etter en enkel, rask og billig julegave? Lag mandarin- og kanelsukker, ha det over på fine, små krukker eller flasker, og gi bort. Mandarin- og kanelsukker smaker veldig godt på kaffe og kan brukes som både pynt og smaksforsterker på desserter og bakst. Denne oppskriften er inspirert av Call me cupcake som har andre variasjoner av smaksatt sukker.
Ingredienser:
150 g sukker
2 ss finrevet mandarinskall (ca. 2 mandariner)
1,5 ss mandarinsaft
2 ts malt kanel
flaske/glass (feks. Rengjorte tomatpure-glass)
Slik gjør du:
Ha 150 gram sukker i en skål.
Start med å skylle mandarinene godt i lunkent vann mens du gnikker og gnur godt, for å få av så mye voks fra skallet som mulig. Riv deretter skallet med et zestjern eller en rive. Bland inn i sukkeret.
Del mandarinene i to, press ut mandarinsaft og tilsett i sukkerblandingen, sammen med kanel. Bland alt godt sammen og bre utover et bakepapirkledd stekebrett.
Stek sukkerblandingen i midten av ovnen på 80 grader i ca.45 minutter. Ta så brette ut og la sukkerblandingen kjøle seg helt ned.
Nå vil noe av sukkeret ha klumpet seg, så hell det over i en pose som du kan klemme eller kjevle ut klumpene i, eller bruk en morter.
Ha blandingen over på rengjorte glass, sett på en fin sløyfe og vips så har du en søt liten gave!