Karamelliserte pekannøtter med julekrydder
Savner du brente mandler? Mandler er høyFODMAP over 10 nøtter, så om du mener brente mandler hører julen til, bør du dessverre begrense inntaket. Den gode nyheten er at du i stedet kan lage disse utrolig deilige, karamelliserte pekannøttene- og spise så mye du orker! De passer også perfekt som vertinnegave eller som små julegaver og kan fint oppbevares tørt i et par uker.
Du trenger:
1 stor ziplock pose
1 vaniljestang
2,5 dl sukker
2 ts malt kanel
¼ ts kardemomme
¼ ts malt stjerneanis
1,5 ts fint salt
2 eggehviter
2 ss vann
2 bokser pekannøtter (ca. 350 g)
Slik gjør du:
Start med å dele vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frøene i ziplock-posen sammen med sukker og krydder. Rist så det blander seg.
Pisk eggehvitene og vann sammen for hånd til det skummer. Hell i pekannøttene og rør godt rundt slik at du ser at alle nøttene blir fuktige. Hell de så over i posen, lukk igjen og rist løs. Når alle nøttene ser ut til å ha fått sukker- og krydderblandingen på seg, sprer du de utover et bakepapirkledd stekebrett.
Stek i midten av ovnene på 120 grader i en time. For hvert kvarter rører du rundt og vender i de med en stekespade. De er ferdige når sukker- og krydderblandingen har tørket inn rundt nøttene.
La nøttene avkjøles i romtemperatur før du spiser de, har de i en skål eller oppbevaringsboks, eller pakker de inn som gaver.