Formkake med kokos og sjokolade
Denne kaken ble til da jeg skulle lage banankake, men oppdaget at jeg ikke hadde banan. I stedet byttet jeg ut banan og et par andre ingredienser med kokoskrem og kokosmasse. Resultatet er en mild, saftig og eksotisk kake som passer perfekt med en kopp kaffe eller te.
Ingredienser:
150 gr smør (romtemperert)
2 dl brunt sukker
2 egg (romtemperert)
1 hermetisk boks med kokosmelk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 – 4 dl glutenfri melblanding
1/6 ts xanthangum*
1 dl kokosmasse
100 g Mørk sjokolade
ca 200 g melis
Litt vann
Litt kokoschips
*valgfritt: gjør at kaken henger litt bedre sammen
Slik gjør du:
Før du går i gang: sørg for at den hermtiske boksen med kokosmelk har stått kaldt noen timer. Når du åpner den skal den ha skilt seg slik at du har ett hardt, tykt kremlag på toppen. Det er dette du skal bruke. Kokosvannet som ligger under er høyFODMAP og skal helles av/ikke brukes.
Bruk en kjøkkenmaskin til å blande sukker og smør til en jevn masse. Tilsett kokoskrem og egg, ett om gangen, mens du fortsetter å røre.
Tilsett bakepulver, vaniljesukker, kokosmasse og melblandingen litt etter litt mens du fortsetter å røre på lav/medium hastighet. Jeg brukte 3,5 dl av min egen melblanding, men om du bruker en annen type kan det godt hende du trenger litt mer eller mindre. Røren skal være seig og tykk, men den skal ikke bli til en deig. Derimot skal den henge fint sammen som en tykk røre med en matt farge.
Hakk opp sjokolade i små biter og vend den inn i røren til slutt.
Kle en brødform med bakepapir og hell over røren. Stek i midten av ovenen på 180 grader i 45 - 50 min.
La kaken kjøle seg ned i formen før du velter den ut. Fyll et kjøkkenglass ¾ fult med melis og tilsett litt og litt vann til du har en passe tykk, men rennende glasur. Hell den over kaken i en stripe på midten slik at det renner ned på sidene. Dryss kokoschips over og server kaken!