Glutenfri, luftige, lette og sprø vafler
Jeg er veldig glad i vafler, men jeg føler ofte at de glutenfrie variantene kan bli tunge både i seg selv og i magen. Men så kom jeg på en ”hemmelig ingrediens” som mamma hadde i vaflene da jeg var liten: Farris! Her får dere derfor min glutenfrie og laktosefrie (melkefrie) oppskrift på luftige, lette og sprø vafler.
Ingredienser:
3 dl glutenfri søt melblanding
1 dl maizenna
5 ss sukker
1 ts (toppet) bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme
100 g smeltet smør
2 dl vann eller laktosefri melk
2 - 3 dl kullsyreholdig vann uten smak
4 egg
Slik gjør du:
Ha alt det tørre i en bolle og bland det sammen. Smelt smøret og bland inn i det tørre sammen med melk/vann og egg, mens du hele tiden rører. Jeg bruker en miksmaster for å få den fin og jevn. La røren stå og svelle cirka 1/2 time.
Du vil nå ha en veldig tykk og seig røre. Når vaffeljernet ditt begynner å bli varmt, rører du inn kullsyreholdig vann til du får en vanlig vaffelrøre-konsistens.
Stek vaflene og server med laktosefri rømme eller yoghurt og syltetøy!