Cookies med karamell, sjokolade og pekannøtter!
Jeg elsket cookies da før, men skjønte ikke at det var hvetemelet som gav meg magesmerter. Den perfekte cookien er saftig, seig og sprø, men biter av sjokolade eller andre godsaker inni. Her får du min grunnoppskrift på den perfekte lavFODMAP cookien, som er både glutenfri, laktosefri og magevennlig – og mega god!
Porsjoner: ca. 25 store kjeks
Ingredienser:
200 g romtemperert smør
150 g hvitt sukker
150 g brunt sukker
2 store egg/ 3 små egg
½ vaniljestang
1 ts bakepulver
½ ts salt
350 g søt melblanding (eller ca. tilsvarende mengde Toro fin glutenfri kakemiks)
100 g Dronning sjokolade
1 dl pekannøtter
1 pose Caramel Crunch (Rema 1000)
Slik gjør du:
Finn frem en stor bakebolle og ha i det romtempererte smøret. Jeg foretrekker å dele smøret i store terninger slik at det blir lettere å vispe det. Ha i hvitt og brunt sukker og visp sammen til en seig og litt luftig masse med en miksmaster. Ha i eggene og visp videre.
Snitt den halve vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland så frøene sammen med bakepulveret og melblandingen i en egen bolle. Rør det sammen før du sakte tilsetter litt og litt i smør- og eggeblandingen. Miks det hele godt sammen til du har en seig og tykk deig.
Hakk sjokolade og pekannøtter i biter. Tilsett i blandingen sammen med karmamell crunchen og bland til det er jevnt fordelt.
Dekk tre stekeplater med bakepapir. Bruk en skje eller en iskremskje til å lage kuler av deigen som du plassere på bakepapiret. Pass på å ha godt med mellomrom mellom hver, de eser ut til over dobbelt så store.
Stek i midten av ovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. Cookiesene skal ha fått en gylden overflate, men er fortsatt myke og porøse når du tar de ut av ovnen. Da vil de bli seige og deilige når de kjølner. La de hvile et par minutter på den varme stekeplaten til de har samlet seg og blitt litt fastere, før du flytter de over på en rist.