Magevennlig sjokoladepålegg med pekannøtter
Det tar ikke mer en 15 minutter å lag dette sjokoladepålegget, og det blir både litt sunnere og mye bedre enn det du kjøper i butikken. Bruk ingredienser som du tåler for å tilpasse det din kropp og allergier.
Porsjon: ca. 3 dl
Ingredienser:
50 g Pekannøtter*
150 g mørk sjokolade**
1 ½ dl laktosefri kremfløte
50 g smør i små biter
ca. ½ ts salt
*eller bruk de nøttene du foretrekker. Bruker du feks hasselnøtter bør du fjerne skallet etter at de er ristet.
**jeg har brukt Dronningsjokolade i mitt sjokoladepålegg. Dette inneholder en del sukker, og jeg har derfor ikke mer sukker i oppskriften. Sjokoladen er den som setter hoved-smaken, så her kan du eksperimentere deg frem med for eksempel 70% sjokolade, melkefrie sjokolader, sukkerfrie etc.
Slik gjør du:
Start med å riste nøttene i en varm og tørr panne. Husk å rist på pannen med jevne mellomrom. De er ferdige når de begynner å bli litt små-brente og det lukter godt i rommet. La de kjøles litt ned før du har de i en blender/kjøkkenmaskin og kjørere til de er nesten finmalt.
Skjær/hakk sjokolade og smør i biter, og legg i en bolle. Varm fløten i en kjele til det når kokepunktet. Hell fløten over sjokolade- og smørbitene. Rør dette sammen til du har en jevn og fin blanding. Tilsett til slutt de malte pekannøttene og smak deg frem med salt. Ønsker du andre smaker kan du også tilsette for eksempel litt krydder eller noen dråper appelsinsaft.
Hell sjokoladepålegget over på et rent glass med lokk. La det kjøles litt ned på benken før du tar på lokket og setter det i kjøleskapet. Det vil stivne når det blir kaldt. Jeg har ikke testet hvor lenge akkurat denne holder, men om du oppbevarer det i kjøleskapet bør det holde rundt 2 uker.