Magevennlig mat

View Original

Glutenfrie krumkaker

Krumkaker er en klassisk juletradisjon for svært mange i Norge, og det er ingen grunn til at de ikke skal kunne lages glutenfrie og melkefrie også! Jeg har testet flere ulike oppskrifter før jeg kom frem til denne varianten: som ikke blir for porøse eller skjøre, men blir knasende sprø og deilige krumkaker!

Porsjoner: ca. 25 stk

Ingredienser:
4 egg
200 g sukker
200 g meierismør (evt. Melange blå margarin for melkefri variant)
200 g Toro glutenfri kakeblanding
2 ss maisenna
2 ss potetmel
1 ts kardemomme
½ Xanthangum eller fiber husk
Ca. 1 dl vann

Slik gjør du:
Start med å smelte smøret og la det avkjøles mens du visper en luftig eggedosis av egg og sukker. Bland sammen mel, potetmel, maisenna, kardemomme og xanthangum. Sikt inn det litt etter litt inn i eggedosisen. Tilpass mengden mel til du har en glatt og fin røre.

Tilsett det avkjølte smøret til røren og bland godt sammen. La røren stå i kjøleskapet over natten før den stekes. Min røre ble ganske hard over natten. Jeg tilsatte derfor ca. 1 dl vann (tilsett litt av gange og tilpass mengden) og pisket den opp igjen til en røre. Røren skal ikke være like rennende som en pannekakerøer, men seig og tykk.

Stek krumkakene i et krumkakejern, ved å legge en spiseskje røre i midten av jernet. Spray på litt formfett innimellom, slik at krumkakene ikke setter seg fast. Krumkakene trenger ikke lang tid, men er ferdige når de er gyllenbrune. Rull de nystekte krumkakene til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne. Legg på rist for avkjøling og fjern pinnen rett før den blir helt kald.

Oppbevar krumkakene i en kakeboks.


Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk