Hjemmelagd leverpostei med bacon

Hjemmelagd leverpostei med bacon

Foto av hjemmelaget leverpostei delt i skiver

Foto av hjemmelaget leverpostei delt i skiver

For å lage leverpostei kreves det både litt tid og en god kjøttkvern eller food processor, men det er virkelig verd innsatsen - det blir så godt! Vi har lagd en forenklet oppskrift med bacon som blir saftig og god. Dette er en basisoppskrift, så det er bare å prøve seg fram med andre typer kjøtt og krydder. Denne oppskriften finner du i boken LavFODMAP - Magevennlig mat.

Porsjoner: 1 brødform (2 l)

Ingredienser:

  • 500 g okse-eller svinelever

  • 500 g bacon (ev. svinenakke)

  • 5 dl laktosefri fløte

  • 4 egg

  • 1 ts salt

  • 2 ts pepper

  • litt formfett eller smør til formen

Slik gjør du:

Smør formen godt både nedi og på sidene. Rens leveren for hinner og årer og skjær den i store biter. Kutt bacon i grove biter. Bruker du en kjøttkvern, kan du stille den inn på medium grov. Kvern leveren og baconet 2 ganger, slik at det blir en jevn og finmalt masse.

Har du ikke en kjøttkvern, kan du bruke en food processor, husk bare å kjøre den helt til massen er jevn og uten klumper eller biter.

Pisk egg og fløte lett i en egen bolle og tilsett salt og pepper. Dette blandes igjen godt sammen med den kvernede kjøttblandingen.

Hell kjøttblandingen over i brødformen. Stek leverposteien i ovnen på 150 grader i 1 time og skru deretter opp varmen til 200 grader. Stek videre i 30 minutter. Stikk en stekepinne i leverposteien for å sjekke n.r den er ferdig. Når ingenting henger igjen, er den ferdig.

La stå i formen i minst 10 minutter til avkjøling før du forsiktig velver leverposteien ut av formen.

Tips:

  • Skjær leverposteien opp i passende stykker og frys dem ned med mellomleggspapir imellom. Da kan du ta opp en og en skive fra fryseren i stedet for å måtte tine hele posteien.

  • Ønsker du en mildere postei, kan leverbitene kokes i 10–15 minutter før de kvernes.

  • Vil du prøve en annen variant av leverposteien? Tilsett for eksempel einerbær, mørkokte terninger av viltkjøtt, hele hasselnøtter eller grovhakkede valnøtter.


Saltkjeks med Chiafrø

Saltkjeks med Chiafrø

Juledessert med krumkaker, is og salt karamell

0