Basisoppskrift på restepai (glutenfri og laktosefri)
Porsjoner: 1 stor pai (22 cm) – nok til ca. 3 personer
Ingredienser:
Paibunn:
150 g smør
250 lys glutenfri melblanding
1 egg
2 ss kaldt vann
Fyll:
3-4 ss søt sennep eller Dijonsennep
4-6 egg / Har du kun 4 egg? Tilsett 1 dl laktosefri melk
3 ss laktosefri kremost eller rømme
Ca. 3 dl ost av det du måtte ha i kjøleskapet*
Det du har av grønnsaker og kjøttrester*
*Denne gangen har jeg brukt fetaost, kylling, pølserester, brokkoli og cherry tomater
Slik gjør du:
Start med å lage bunnen. Dette gjør du på 1-2-3 ved å ha mel og smør i biter i en foodprosessor med knivblader. Kjør dette sammen til du har en sandlignende konsistens. Tilsett egg og kjør dette sammen til det begynner å bli klumpete. Ta det så ut av bollen, tilsett litt vann om det ikke henger helt sammen, og kna det deretter til en deig. Dekk deigen med folie (enda bedre: bivoksark) og la den hvile minimum ½ time i kjøleskapet.
Kjevl eller press deigen ut i en paiform og prikk den med gaffel. Forstek paideigen i midten av ovnen på 200 grader i 10 minutter. Ta den ut av ovnen, la den avkjøles noe og smør så sennep på bunnen og oppover kantene. Sette paibunnen tilbake i ovnen i ca. 5 minutter, slik at sennepen blir en slags skorpe.
Bland egg og det du måtte ha av rester i en bolle og pisk godt sammen. Hell røren over paibunnen. Stek videre på 100 grader i ca. 20 minutter, til den er gjennomstekt.