Glutenfri og melkefri Pizzabunn (tykk bunn)
Å spise rester er ingen sak når man lager pizza. Her i huset lager jeg denne litt tykke pizzabunnen og topper med det vi måtte ha av rester i kjøleskapet. I dag ble det en saus av hakkede tomater, litt ketchup, litt sirup, toppet med rester av salami, spekeskinke og masse ost. Hva du velger og toppe din pizza med er helt opp til deg, men her får du i alle fall oppskriften på en veldig god pizzabunn som er både lettvint og både glutenfri og melkefri.
Ingredienser:
1,5 dl lunkent vann
1 ts sirup (her kan du bruke mørk-, lys- eller lønnesirup)
2,5 ss Pizzagjær
250 g glutenfritt mel*
0,5 ts salt
0,5 ts bakepulver
2 ss olivenolje
*Jeg liker å bruke opp melrester når jeg lager pizza, for det meste smaker godt som pizzabunn. Denne gangen brukte jeg derfor ca 50/50 av Mølleres grove melblanding og Semper fin mix.
Slik gjør du:
Rør ut sirup og gjær i lunkent vann. La det stå til det begynner å boble og lukte litt, da vet du at gjæren lever.
Bland sammen det tørre i en kjøkkenmaskin, jeg bruker K-krok på min for å få med alt.
Tilsett olje og gjærblandingen og la deigen røres og eltes i ca. 5 minutter. Den skal henge fint sammen som en deig, men fortsatt være litt klissete å ta på.
Dekk til deigen og la heve et lunt sted i ca. 30 min.
Kjevl den ut til ca. 0,5 cm tykkelse. Siden den er nokså klissete kan du strø litt mel på eller bruke litt olje på kjevlet og hendene.
Varm ovnen til 230 grader. Bruker du pizzastein som meg, setter du denne inn i ovnen når den er kald. Når ovnen og stenen er varm legger pizzabunnen (med fyll på) på bakepapir og plasser oppå steinen.
Stekes i ca. 12 minutter. Når både osten og deigen begynner å få en gylden farge er pizzaen ferdig!