Vepsebol med pekannøtter og Non Stop

Vepsebol med pekannøtter og Non Stop

Vepsebol er veldig lettvinte kaker å lage - både til jul og ellers i året. For å gjøre de allergivennlige og magevennlige har jeg erstatter mandler, som vanligvis brukes, med Pekannøtter og for å gjøre de enda litt morsommere og barnevennlige har jeg brukt Non Stop i stedet for vanlig sjokolade.

Porsjoner: ca. 15 stk.

Ingredienser:

  • 2 eggehviter

  • frøene fra 1/2 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker

  • 125 g sukker

  • 125 g Non Stop*

  • 125 g Pekannøtter

* Jeg har brukt Non Stop i denne oppskriften, men her kan du bruke akkurat den sjokoladen du vil!

Slik gjør du:

Pisk eggehvitene til luftig skum i en bolle av glass eller metall. (Plastboller kan ha små rester av fett som kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive nok). Tilsett sukker gradvis mens du fortsetter å piske. Når du kan snu bollen på hodet uten at marengsen sklir ut, er den ferdig.

Tilsett vaniljefrø eller vaniljesukker og bland det godt inn.

Hakk opp pekannøtter og Non Stop i grove biter, og bland forsiktig inn i marengsen, bruk en slikkepott og ikke rør mer enn nødvendig.

Fordel små topper med marengs på et stekebrett med bakepapir.

Stek marengsene på 170 grader varmluft i 18 minutter. Avkjøl på rist. Oppbevares i en kakeboks.


Panna cotta med blåbær og appelsin

Panna cotta med blåbær og appelsin

Påskelam med rotgrønnsaker - lavFODMAP

Påskelam med rotgrønnsaker - lavFODMAP

0