Vepsebol med pekannøtter og Non Stop
Vepsebol er veldig lettvinte kaker å lage - både til jul og ellers i året. For å gjøre de allergivennlige og magevennlige har jeg erstatter mandler, som vanligvis brukes, med Pekannøtter og for å gjøre de enda litt morsommere og barnevennlige har jeg brukt Non Stop i stedet for vanlig sjokolade.
Porsjoner: ca. 15 stk.
Ingredienser:
2 eggehviter
frøene fra 1/2 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
125 g sukker
125 g Non Stop*
125 g Pekannøtter
* Jeg har brukt Non Stop i denne oppskriften, men her kan du bruke akkurat den sjokoladen du vil!
Slik gjør du:
Pisk eggehvitene til luftig skum i en bolle av glass eller metall. (Plastboller kan ha små rester av fett som kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive nok). Tilsett sukker gradvis mens du fortsetter å piske. Når du kan snu bollen på hodet uten at marengsen sklir ut, er den ferdig.
Tilsett vaniljefrø eller vaniljesukker og bland det godt inn.
Hakk opp pekannøtter og Non Stop i grove biter, og bland forsiktig inn i marengsen, bruk en slikkepott og ikke rør mer enn nødvendig.
Fordel små topper med marengs på et stekebrett med bakepapir.
Stek marengsene på 170 grader varmluft i 18 minutter. Avkjøl på rist. Oppbevares i en kakeboks.