Du trenger:
70 g kakaosmør
1 dl kokosmasse
10 gram tørkede tranebær - delt i mindre biter
2 ss Pasjonsfrukt- og ingefær sirup (min er fra Søstrene Grene) eller bruk pasjonsfrukt-sirupen herfra.
3 ts kakaopulver
1 ts Cocosa kokos-sirup (eller annen søtning)
1 dl laktosefri fløte eller kokosmelk
Litt kokosflak til toppen
Bakepapir
Slik gjør du:
Smelt 50 g kokosmørret over vannbad til alt er flytende. Rør inn kokosmasse, tranebær og pasjonsfrukt- og ingefær sirupen i bollen med kokossmørret.
Finn en passende form (jeg har brukt en liten rund kakeform á ca. 15 cm i diameter) og kle bunnen med bakepapir. Hell så kokosmassen i formen og bre den utover. Sett kaldt i ca. 30 min.
Smelt de siste 20 g av kokossmøret over vannbad. Bland inn laktosefri fløte eller kokosmelk, og rør ut kakaopulveret og Cocosa-sirup i blandingen. Rør til alt er oppløst. Hell sjokoladekremen over kokosbunnen og sett den tilbake i kjøleskapet. Når den så vidt har begynt å stivne kan du pynte med kokosflak på toppen.
La kaken stå til den er helt stiv (rundt en time) før du skjærer langs kantene med en varm kniv, løsner fra formen og serverer den i små stykker.