Magevennlig mat

View Original

Glutenfrie rundstykker med havre, quinoa og chiafrø

Bildebeskrivelse: bord med rundstykker på bakerist og i skål, stearinlys og rundstykke på tallerken med ost og karse.

Ferske rundstykker er alltid godt – til frokost, lunsj eller som tilbehør til middagen. Disse rundstykkene er laget med havre- og quinoamel og tilsatt chiafrø. Viste du at to skjeer med chiafrø har et kalsiuminnhold som tilsvarer flere glass melk, mer omega-3 enn laksefilet og 30 prosent flere antioksidanter enn blåbær?* Med andre ord – disse rundstykkene er både gode og sunne!

*Kilde: iform.nu  

Porsjoner: 8 store rundstykker

Ingredienser:

  • 200 g melblanding med havre og quinoa fra Semper

  • 300 g mix fiber fra Semper

  • 1 ts salt

  • 3 ts chiafrø + 5 ss vann

  • 3 dl lunkent vann

  • 1 ss mørk sirup

  • ½ pose tørrgjær

  • 3 ss laktosefri rømme eller naturell yoghurt

  • Litt mel til utbaking og melk/egg til pensling

Slik gjør du:

Mål opp og bland mel i en bakebolle, samme med saltet.

Ha chiafrøene i et glass med ca.5 spiseskjeer vann og la det stå til det har blitt en geleaktig blanding.

Mål opp 3 dl lunket vann og rør ut 1 spiseskje mørk sirup i vannet. Tilsett deretter gjær og la det stå til det skummer og bobler på toppen. Da vet du at det er liv i gjæren.

Bland mel sammen med både gjærblandingen, chiafrø-blandingen og rømmen/yoghurt. La deigen eltes sammen i 5 minutter til alt er godt blandet og du har en klissete deig. Dekk bakebollen med et klede, lokk eller folie og la den heve på et lunt sted i minimum en time.  

Når deigen er har hevet til dobbelt størrelse kan du velte den ut på et bakeunderlag (jeg elsker bakematten min i silikon – da setter ikke deigen seg fast) med litt mel. Kna og trill til en stor leiv. Jeg delt min i 8 emner som jeg trillet ut til ganske store rundstykker. Legg rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett og legg et rent håndkle over når du er ferdig. La de etterheve i 30 min.  

Pensle rundstykkene med laktosefri melk eller egg før de stekes i midten av ovnen på 200 grader i ca. 20 – 25 minutter. Rundstykkene er ferdig når de er lett gyllene og du hører en hul lyd når du dunker de på undersiden. La rundstykkene avkjøles på rist før du setter tennene i de!

Disse rundstykkene, blir som mye annet glutenfri bakst, tørt etter en dag eller to, så jeg anbefaler å fryse de ned - enten hele eller delt som to halve, slik at du enkelt kan tine og varme de i mikro eller brødrister.


 Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk