Denne oppskriften er laget på samme kakerøre-base som denne banankaken , og er en saftig, enkel og smakfull formkake som kan kombineres i mange måter. Denne gangen har jeg brukt biter av rabarbra på toppen, som gir en god kombinasjon av syrlig og søtt!
Ingredienser:
150 gr smør (romtemperert)
2 dl brunt sukker
2 egg (romtemperert)
1 dl laktosefri yoghurt*
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 – 4 dl glutenfritt lyst mel (jeg har brukt Schäre Mix C)
2-3 rabarbra stilker
3 ss perlesukker
*bruk gjerne en som har tilsatt smak. Jeg har brukt en laktosefri yoghurt med bringebær og rabarbrasmak kjøpt i Sverige, men anbefaler også jordbær, bringebær eller vanilje.
Slik gjør du:
Bruk en kjøkkenmaskin til å blande brunt sukker og smør til en jevn masse. Tilsett yoghurt og egg, ett om gangen, mens du fortsetter å røre.
Tilsett bakepulver, vaniljesukker, kanel og melblandingen litt etter litt mens du fortsetter å røre på lav/medium hastighet. Røren skal være seig og tykk, men den skal ikke bli til en deig. Derimot skal den henge fint sammen som en tykk røre med en matt farge.
Kle en springform (ca. 22 cm i diameter) med bakepapir og hell over røren.
Kutt rabarbraen i skiver (ca. 5 mm) og legg i mønster på toppen av kaken. Stikk de gjerne litt ned i røren. Strø perlesukker over og stek i midten av ovnen på 180 grader i 45 - 50 min.
La kaken kjøle seg litt ned i formen før du serverer – gjerne lunken og med (laktosefri) iskrem til!