LavFODMAP hvitløksolje
Denne oppskriften er hentet fra min bok Magevennlig Mat som du får kjøpt på denne linken!
Personlig syntes jeg hvitløk var noe av det vanskeligste å kutte ut da jeg begynte på lavFODMAP-dietten, siden den finnes i så mye forskjellig mat og smaker så godt. Det er fruktanene i hvitløken som er høyFODMAP. Disse utskilles ved tilberedning i vann, men ikke i olje. Med andre ord kan du med denne oppskriften få smaken av hvitløk uten ubehaget i magen.
Porsjoner: 2 ½ dl
Ingredienser:
5–6 fedd hvitløk
2 ½ dl olivenolje
Slik gjør du:
Skrell hvitløkfeddene, del dem i to og ha dem på et glass. Hell over olivenolje og la det stå en time eller to og trekke til seg smak før du bruker den.
Når du bruker oljen, er det viktig at du ikke får i deg noe av den hele hvitløken. Hell gjerne oljen gjennom en liten sil før bruk for å være på den sikre siden.