Stekte risnudler med scampi
Denne oppskriften er hentet fra min bok Magevennlig Mat som du får kjøpt på denne linken!
Dette er min «dagen derpå»-rett. Da mener jeg ikke dagen etter å ha drukket alkohol, men dagen etter å ha spist noe med høyFODMAP eller i perioder jeg er ekstra dårlig. Denne enkle og gode retten er rett og slett ekstra god for magen min og metter godt, samtidig som magen får tid til å hente seg inn igjen fra utskeielser.
Porsjoner: 2
Ingredienser:
½ pakke risnudler
400 g rå scampi
2–3 ss nøytral olje
2 cm frisk ingefær
En neve frisk koriander
litt olje til steking
2–4 ss glutenfri soyasaus
½ lime
salt og pepper
Slik gjør du:
Kok opp vann og salt og ha risnudlene i det kokende vannet.
Ta kjelen av platen og la nudlene trekke til de myke. Hell deretter av vannet og skyll dem i kaldtvann. Da er de lettere å steke uten at de går i stykker.
Hvis du ikke får tak i ferske scampi, må du tine dem før bruk. Legg dem gjerne i en bolle med iskaldt vann, da går det raskere, eller tin i kjøleskap over natten. Fjern skallet, skjær et lite snitt langs ryggen og fjern den brune tarmen.
Vend scampiene inn i olje, salt og pepper i en bolle.
Grovhakk ingefær og koriander. Varm opp en stekepanne med litt olje og stek scampiene til de er rosa, sammen med ingefær.
Ha de kokte risnudlene i den varme stekepannen. Stek dem til de klumper seg sammen og blir gylne og litt «klissete». Smak til med soyasaus underveis.Ha nudel- og scampiblandingen over på en tallerken og dryss frisk koriander over.
Server gjerne retten med en limebåt til, som man selv kan presse over.
Tips:
Gjør retten litt mer spennende ved å tilsette for eksempel cherrytomater, paprika, gulrot og chili. Ha dette i pannen samtidig med ingefær og koriander, slik at det blir godt stekt og blander seg inn med nudlene. Ved å tilsette disse ingrediensene vil ikke retten lenger være ekstra magevennlig (tillatt på Lovisenbergdietten), men fortsatt lavFODMAP.