Delfiakake med Cooky-kjeks (glutenfri)
Jeg har et litt hat-elsk forhold til Delfiakake. Helt siden jeg var liten lagde mamma denne til jul, og jeg spiste alltid litt for mye fordi den var så god at jeg til slutt ble kvalm. Måtehold er ikke min sterkeste side. Her får du oppskriften min magevennlige og glutenfrie variant - husk å spise i moderate mengder.
Porsjoner: 1 liten brødform
Ingredienser:
250 g (1 pakke) Delfiafett
250 g glutenfri kokesjokolade*
4 ss sterk kaffe
2 egg
3 ss sukker
5-7 stk Double Coooky-kjeks (Glutenfri variant av Oreo)
5-7 stk. Semper Havredigestive-kjeks
100 g marsipan
Til pynt:
1 pose geletopper
ca.4-6 Coooky-kjeks
Marsipankuler som du lager selv eller kjøper ferdig.***Jeg har brukt Dronning sjokolade fra Freia, men denne kan inneholde spor av gluten.
** Jeg har laget mine selv og rullet de i spiselig gullpulver
Slik gjør du:
Finn frem et bakepapir og en liten brødform (ca. 1,2 liter). Hold bakepapiret under lunkent vann og kna det sammen. Rist det godt før du former og kler brødformen innvending med bakepapiret.
Del delfiafettet og sjokoladen i biter og smelt over vannbad. Rør inn kaffen når alt er smeltet og godt blandet. La sjokoladeblandingen avkjøles til rundt 38 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen i tynn strålen mens du rører til du har en jevn og fin røre.
Del marsipan i tynne skiver og hakk opp ca. 5 Cooky-kjeks i biter. Om du ønsker en klassisk variant av Delfiakaken kan du kutte ut Coooky-kjeksen og heller legge et ekstra lag med marsipan, Havredigestive-kjeks eller geletopper.
Legg røren lagvis i formen sammen med Havredigestive-kjeks, marsipan og Coooky i biter. Sett kaldt i en halvtimes tid, slik at den rekker å tykne litt på toppen, før du pynter med kjeks, marsipankuler og geletopper.
La deretter kaken stå kaldt, helst over natten, og frem til den skal serveres. Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kjeksene blir etterhvert mykere og mykere. Den kan også fryses.