Magevennlig mat

View Original

Råsaft av rabarbra

Visste du at at du kan lage den herligste rabarbrasaften helt uten å koke?  Råsaft av rabarbra lager seg selv natten over, og blir til en herlig, sterk saft som du kan drikke som den er, med isbiter i, eller vanne den ut med kullsyrevann eller vanlig vann. 

Porsjoner: gir ca. 9 dl råsaft (ublandet)

Du trenger: 

  • 800 g rabarbra

  • 1 sitron

  • 7 dl sukker

Slik gjør du:

Rens rabarbrastilkene og skjær dem i tynne skiver. Jeg skreller de alltid, derfor den grønne fargen, men du kan også beholde skallet på for å få en rosa drikk.

Skyll og skjær sitronen i skiver.

Bland rabarbra, stironskiver og sukker i en bolle. Dekk med lokk og la den stå i kjøleskapet ett til to døgn. Rør rundt i den underveis. 

Saften du ser komme helt av seg selv i bunn av bollen, er den fineste og beste råsaften. Denne kan du drikke for seg selv som en fin vin, med isbiter i. 

Men det er fortsatt masse saft igjen i rabarbrabitene! Ta derfor opp sitronskivene og kjør rabarbramassen glatt med stavmikser.  Jeg siler først av saften gjennom å helle massen over en finmasket sil og presse lett med en slikepott. Når det meste av vesken har rent fra seg heller jeg resten i et rent kjøkkenhåndkle og vrir ut den siste saften. 

Hell på rene plastflasker og oppbevar i kjøleskap eller fryser. 


 Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk 

See this gallery in the original post