Mandarin-ostekake med pepperkakebunn (glutenfri og laktosefri)

Mandarin-ostekake med pepperkakebunn (glutenfri og laktosefri)

Lyst på en skikkelig god og frisk kake etter et tungt måltid? Denne kaken er perfekt for å bruke opp pepperkakerester og en skikkelig luksuskake til å imponere med på nyttårsaften - uten at den blir for tung i magen! Jeg har brukt laktosefri kremost og kremfløte og glutenfrie pepperkaker, så den både er LavFODMAP og kan spise av flere.

Bunn: 

  • 300 g glutenfrie pepperkaker

  • 150 g smør


Ostefyll

  • 4 plater gelatin

  • 1 dl friskpresset klementinjuice

  • 3 dl laktosefri lettrømme

  • 250 g laktosefri kremost

  • 100 g melis

  • 1 ts vaniljesukker

  • 3 dl laktosefri kremfløte


Pynt: 

  • noen knuste, glutenfrie pepperkaker

  • dryss melis over

Coulis:

  • 200 g friske eller fryste bær - jeg har brukt 100 g solbær og 100 g bringebær

  • 1/2 dl vann

  • 1 dl sukker

Slik gjør du: 

Starte med å smelte smøret. Knus pepperkakene ved hjelp av en kjøkkenmaskin eller ha de i en pose og kjevle de til smuler.

Bland smulene med smeltet smør og trykk blandingen utover i bunnen av en kakering (24 cm i diameter).
Sett formen kaldt i minimum 30 minutter.

Legg gelatinplatene i en liten skål og dekk de med vann.

Press saften av mandariner til du har ca 1 dl. Hell mandarinsaften i en liten kjele, varm opp. Klem vannet av gelatinplatene og tilsett i den varme mandarinsaften. Rør til de er helt oppløst og la væsken stå å kjøle seg ned i romtemperatur, mens du fortsetter med resten.

Pisk sammen laktosefri rømme, laktosefri kremost, melis og vaniljesukker. Hell inn den avkjølte mandarin- og geleblanding i en tynn stråle mens du blander. Pisk kremfløten stiv og rør kremen deretter forsiktig inn i ostefyllet. Visp forsiktig til alt er godt blandet .

Hell ostefyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Skjær forsiktig langs kakeringen med en varm kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken med knuste pepperkaker og melisdryss.

Server gjerne med varm bærcoulis: Ha bær, vann og sukker i en kjele. Gi et raskt oppkok. Miks til en fin purè med stavmikser. Sil gjennom en sikt slik at frøene blir fjernet og du sitter igjen med en deilig, frisk og søt coulis. Ha coulisen i en liten kanne og la gjestene helle coulisen over sitt eget kakestykke.

Se film hvor jeg heller coulis over kaken her!


Shakshuka med grilled paprika

Shakshuka med grilled paprika

Islandskake (glutenfri og laktosefri)

Islandskake (glutenfri og laktosefri)

0