Shakshuka med grilled paprika
Sponset
Shakshuka er en klassisk nordafrikansk og midtøsten-gryterett som kan spise både til frokost, lunsj og middag. Jeg har laget en magevennlig variant, der jeg også har brukt grønnsaker fra kampanjen #ilovefruitandvegfromeurope. Altså skikkelig gode råvarer fra Europa! Vil du lese mer om Europeisk frukt og grønt? Sjekk ut ilovefruitandvegfromeurope.com/no
Du trenger:
3 ss hvitløksolje
1 ss knuste spisskummenfrø
1 boks hermetiske kikerter
1 håndfull cherrytomater
1 glass med grillede paprika (syltet på glass)
1 boks grovhakkede hermetiske tomater (evt med chilli om du vil ha litt sterkere variant)
4 egg
havsalt
pepper
frisk persille
Slik gjør du:
Strat med å helle av vannet på kikertene. Laken/vannet kikertene ligger i er høy FODMAP, så sørg derfor for at det kun er kikertene du bruker.
Varm hvitløksolje i en stekepanne og tilsett kikertene og knuste spisskummenfrø. Stek til de får en gyllen farge og blir sprø. Skjær de grillede paprikaene i strimler og del tomatene i to. Tilsett i stekepannen og stek til tomatene begynner å “skrukke seg”. Tilsett til slutt en boks hermetiske tomater og la det koke til det tykner litt.
Grav fire “groper” i grønnsaksblandijngen og knekk et egg i hver grop. Stek videre med lokk. Når eggehviten har stivnet og plommen fremdeles er rennende er retten ferdig. Dryss over havsalt, pepper og frisk persille.
Server gjerne med nystekt glutenfri focaccia eller ris til.