Magevennlig fruktsalat
Frukt er både sunt og godt året rundt, men personlig elsker jeg en god fruktsalat litt mer om sommeren. Ikke alle frukter er lavFODMAP, men her har jeg samlet et lite knippe frukter og bær som er lavFODMAP og som smaker nydelig sammen. Husk å ikke spis for mye på en gang, det kan fort bli for mye fruktaner på en gang. Denne fruktsalaten passer utmerket som dessert, til å ha med på stranda - eller du kan ta vare på den over natten i kjøleskapet og spise den med glutenfri müsli og yoghurt til frokost.
Porsjoner:
2-4
Du trenger:
1/2 melon
3 golfen kiwi
1 pakke jordbær
3 ss (lys eller mørk) lønnesirup
1 lime
2-3 stilker mynte
Slik gjør du:
Del opp all melon og kiwi i terninger på ca. 2 x 2 cm.
Ha bitene i en stor bolle sammen med jordbærene, som du deler i 2 eller 4.
Hakk opp eller riv mynten i mindre biter og bland det hele sammen.
Klem ut saften av limen og bland den med lønnesirup. Hell det over frukten og bærene.
Sett kaldt frem til servering - eller server med det samme!