Magevennlig mat

View Original

Glutenfri ostepai

Vesterbotnpai er en kjent pai i Sverige, laget på Västerbotten-ost. Den er skarp på smak og kan minne litt om parmesan eller gran padano. I min ostepai kan du gjerne bruke denne osten om du feks har handlet i Sverige, ellers anbefaler jeg osten Präst som man får kjøpt i Norge eller kongsgård. Denne paien passer utmerket til en god salat eller som tilbehør til feks skalldyr eller grillmat.

Porsjoner: 1 pai (22 cm i diameter)

Du trenger:

  • 1 porsjon glutenfri paibunn

  • 3 egg

  • 300 g hard ost, som for eksempel Västerbotten-ost, Parmesan eller Präst

  • 3 ½ dl laktosefri fløte eller melk salt og pepper


Slik gjør du:

Start med å lage paibunn som beskrevet og forstek paien.

Ha eggene i en bolle og bland inn fløte/melk. Riv osten og tilsett i blandingen. Smak deg frem med salt og pepper. Hell deretter blandingen over i den forstekte paibunnen og stek videre i 25–30 minutter. Fyllet skal da ha blitt fast og ikke lenger være rennende og ha en gyllen overflate.

La paien avkjøles litt før den serveres, gjerne sammen med en frisk salat. Denne paien blir bare bedre av en dag i kjøleskapet, og kan også fint fryses.

Enjoy,

//Julia