Glutenfri paibunn
En god paibunn kan være utgangspunktet for mange gode retter. Personlig liker jeg godt å bruke opp restene i kjøleskapet, blande med egg og ost og lage en skikkelig god restepai, ostepai eller spintapai (oppskrift finner du i boka lavFODMAP - Magevennlige favoritter).
Porsjoner: bunn til 1 pai (22 cm i diameter)
Du trenger:
185 g smør / melkefri margarin
300 g lys glutenfri melblanding (se s. 29)
2 egg
2 ss vann
Slik gjør du:
Smuldre smør i melet, tilsett egg og kaldt vann. Kna det godt sammen. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Smør en form (ca. 22 cm) med høye kanter.
Trykk paideigen ut i bunnen og oppover sidene av formen. Prikk deigen med en gaffel. Forstek paideigen, gjerne med tørkede erter i, i ovnen i 12–15 minutter på 200 grader.
//Julia