Magevennlig pasta med pesto og kylling
Denne oppskriften er hentet fra min bok Magevennlig Mat som du får kjøpt på denne linken!
Det er ikke til å komme fra at glutenfri pasta smaker litt annerledes enn vanlig pasta. Det kan derfor være greit å prøve seg fram blant pastatypene man finner i butikken. Min personlige favoritt er glutenfri tagliatelle eller rispasta. Her er en italiensk-inspirert oppskrift på pasta med pesto og kylling
Porsjoner: 2
Ingredienser:
2 kyllingfileter
litt olje eller (laktosefritt) smør til steking
glutenfri pasta til 2 personer
10 cherrytomater
ristede pinjekjerner
litt parmesan
Slik gjør du:
Salte og pepre kyllingen. Brun den lett i en stekepanne i litt olje eller smør og ha den i en ildfast form med aluminiumsfolie eller lokk over. Bak kyllingen i ovnen på 100 grader i ca. 20 minutter.
Mens kyllingen stekes ferdig, kok pastaen som anvist på pakken. Når den er ferdig, hell av vannet. Del cherrytomatene i to og bland dem inn i pastaen sammen med pesto.
Legg pastaen på et fat, skjær opp den ferdigstekte kyllingen og server med ristede pinjekjerner og revet parmesan på toppen.
Tips:
Pinjekjerner rister du enkelt i en tørr stekepanne på middels varme. Pass på at du stadig beveger på pannen, da de lett brenner seg. Pinjekjernene er ferdig når de har en gyllen farge på alle sider.