Magevennlig mat

View Original

Magevennlig pasta med pesto og kylling

Bildebeskrivelse: Grå asjett med glutenfri pasta, biter av kylling og parmesan og basilikum på. Gaffel og kniv ved siden av.

Denne oppskriften er hentet fra min bok Magevennlig Mat som du får kjøpt på denne linken! 

Det er ikke til å komme fra at glutenfri pasta smaker litt annerledes enn vanlig pasta. Det kan derfor være greit å prøve seg fram blant pastatypene man finner i butikken. Min personlige favoritt er glutenfri tagliatelle eller rispasta. Her er en italiensk-inspirert oppskrift på pasta med pesto og kylling

Porsjoner: 2

Ingredienser:

  • 2 kyllingfileter 

  • litt olje eller (laktosefritt) smør til steking 

  • glutenfri pasta til 2 personer 

  • 10 cherrytomater 

  • 5–6 ss lavFODMAP pesto

  • ristede pinjekjerner 

  • litt parmesan

Slik gjør du:

Salte og pepre kyllingen. Brun den lett i en stekepanne i litt olje eller smør og ha den i en ildfast form med aluminiumsfolie eller lokk over. Bak kyllingen i ovnen på 100 grader i ca. 20 minutter. 

Mens kyllingen stekes ferdig, kok pastaen som anvist på pakken. Når den er ferdig, hell av vannet. Del cherrytomatene i to og bland dem inn i pastaen sammen med pesto. 

Legg pastaen på et fat, skjær opp den ferdigstekte kyllingen og server med ristede pinjekjerner og revet parmesan på toppen. 

Tips: 

Pinjekjerner rister du enkelt i en tørr stekepanne på middels varme. Pass på at du stadig beveger på pannen, da de lett brenner seg. Pinjekjernene er ferdig når de har en gyllen farge på alle sider.


 Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk