LavFODMAP Pesto
Denne oppskriften er hentet fra min bok Magevennlig Mat som du får kjøpt på denne linken!
Pesto er utrolig godt, ikke bare på pasta, men også på brødskiver, på pizza eller til fisk. Dessverre lages den som regel med hvitløk. Her er en enkel oppskrift på en FODMAP-vennlig pesto. Du kan også bruke en god olivenolje i stedet for hvitløkolje.
Ingredienser:
50 g pinjekjerner
1 stor potte basilikum
50 g revet parmesan
salt og pepper litt sitronsaft
For ekstra smak tilsett 3-4 blader fersk ramsløk når det er i sesong - eller en klype tørket ramsløk
Slik gjør du:
Stek pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels varme. Pass på at du stadig beveger på pannen, da pinjekjerner lett brenner seg. De er ferdige når de har en gyllen farge på alle sider.
Bland pinjekjerner, basilikum, parmesan og olje med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper og evt. Ramsløk.
Tilsett litt sitronsaft om du vil ha en syrligere pesto. Bruk pestoen med en gang eller hell den over på et glass med lufttett lokk. Den kan oppbevares i kjøleskapet i inntil 4 dager.