Magevennlig mat

View Original

Ukemeny, uke 43

Høsten er for meg ofte hektisk, og forrige uke var intet unntak med både foredrag, reising og ikke minst en liten bihulebetennelse på toppen. Derfor ble denne ukens meny noe forsinket, men jeg håper den nye, og utrolig gode, oppskriften på frokostpai kan veie opp for det!  

Mandag
Frokost: Glutenfritt brød med valgfritt pålegg

Lunsj: Rester av Spinatpai (se oppskrift s. 91 i boka). 

Middag: Enkel omelett med sennep og ramsløk


Denne suppen både smaker godt og gir en energiboost å se på! Foto: Magevennlig mat - Espen Døhlen

Tirsdag

Frokost: Laktosefri yoghurt med müsli og bær + enegrikule. For oppskrift på musli med appelsin se s. 47 i boka.

Lunsj: Nøtterundstykker + caprese lunsjsalat

Middag: Gulerotsuppe med koriander og ingefær (se oppskrift s.75 i boka). 

Bruk kvelden/ettermiddagen til å lage frokostpai!


I disse små paiene har jeg samlet alt det beste fra en frokost: en god og knasende bunn, pesto, tomater, egg og bacon! Foto: Julia Edin

Onsdag

Frokost: Frokostpai (lages dagen før)

Lunsj: Rester av Gulerotsuppe med koriander og ingefær. Varm opp raskt i mikro eller kasserolle (se oppskrift s.75 i boka). 

Middag: Italienske kjøttboller med potetmos (se oppskrift s.79 i boka). 


Torsdag

Frokost: Laktosefri yoghurt med müsli og bær + enegrikule. For oppskrift på musli med appelsin se s. 47 i boka.

Lunsj: Frokostpai

Middag: Spagetti alla carbonara


Fredag
Frokost: Bringebæryoghurt med musli. For oppskrift på musli med appelsin se s. 47i boka.

Lunsj: Glutenfritt brød med valgfritt pålegg.

Middag: Taco-fredag! Lag fisketaco eller vanlig taco. Se oppskrift på magevennlig tacokrydder, salsa og tortillalefser på side 85 og 87 i boka.


Start helgen med bananvafler med bokhvete, og server med frukt og bær. Bruk søndagen til å lage hjemmelaget leverpostei. Det er lettere enn du tror og smaker utrolig godt. Lag gjerne dobbel porsjon slik at du kan fryse ned og ha til senere. Foto: Magevennlig mat - Espen Døhlen

Lørdag
Frokost/ Lunsj: Bananvaffler med bokhvete, frukt og bær (se oppskrift s. 55 i boka)

Middag: Julias lag-på-lag form. Serveres med frisk salat ved siden av.

Dessert: Bringebærboller med marsipan


Søndag
Frokost/lunsj: Egg i baconkopp med hollandaisesaus (se oppskrift s. 51 i boka)

Bruk dagen til å lage hjemmelaget leverpostei – det er fryktelig godt og enklere enn du tror. Da har du deilig pålegg til neste uke. Se oppskrift side 43 i boka.

Middag: Kremet høstsuppe med bacon


Ha en fin uke!

// Julia

See this gallery in the original post