Ukemeny, uke 48
Jeg må ærlig innrømme at jeg begynner å komme i julemodus, og at jeg koser meg inne i med fyr på peisen, stearinlys og lukten av deilig kongerøkelse. En av de tingene jeg synes er koseligst å gjøre når det er mørkt og kaldt ute er å bake og i løpet av denne uken får dere to kake-oppskrifter inspirert av den amerikanske Thanksgiving-tradisjonen. Oppskriftene i denne ukemenyen finner du her på siden og eller i boken min LavFODMAP - Magevennlig mat. Ha en fin uke! // Julia
Mandag
Frokost: Frokostmuffins i kopp
Lunsj: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.
Middag: Gulerotsuppe med koriander og ingefær (se oppskrift side 75 i boka)
Tirsdag
Frokost: Kjøleskapsgrøt med kokos (se oppskrift s.45 i boka)
Lunsj: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.
Middag: Skinkestek (husk å kjøp naturell uten marinade, da disse ofte kan inneholde hvitløk i krydderblandingen). Server med kokte grønnsaker, potetmos eller sellerirotmos og sennepssaus (se oppskrift og tips side 141 i boka).
Onsdag
rokost: Laktosefri yoghurt med bær og musli (se oppskrift side 47 i boka).
Lunsj: Sandwich med smør, sennep, ost, litt salat og en skive av skinkesteken fra i går.
Middag: Raske fiskepakker (se oppskrift side 69 i boka).
Torsdag
Frokost: Bringebæryoghurt med müsli
Lunsj: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.
Middag: Risnudler med kylling i sursøt saus (se oppskrift side 83 i boka).
Fredag
Frokost: Frokostmuffins i kopp
Lunsj: Enkel omelett med sennep og ramsløk
Middag: Krydret tomatsuppe
Lørdag
Frokost/ Lunsj: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med speilegg, bacon og stekte cherrytomater.
Middag: La deg inspirere av den amerikanske feiring av Thanksgiving. Å lage kalkun behøver ikke være en stor jobb om dere ikke er så mange er Prior sine saftig kalkunfilet både enkelt og veldig godt. Husk å kjøpe naturell eller kun med salt og pepper, da de marinerte variantene inneholder hvitløk. Server med kokte grønnskar, potetmos eller sellerirotmos, og brunsaus (se oppskrift side 141 i boka) til.
Dessert: Pekanpai eller søtpotet-cupcakes.
Søndag
Frokost/lunsj: Frokostpai
Middag: Rester fra dagen før.
// Julia