Magevennlig mat

View Original

Ukemeny, uke 48

Jeg må ærlig innrømme at jeg begynner å komme i julemodus, og at jeg koser meg inne i med fyr på peisen, stearinlys og lukten av deilig kongerøkelse. En av de tingene jeg synes er koseligst å gjøre når det er mørkt og kaldt ute er å bake og i løpet av denne uken får dere to kake-oppskrifter inspirert av den amerikanske Thanksgiving-tradisjonen. Oppskriftene i denne ukemenyen finner du her på siden og eller i boken min LavFODMAP - Magevennlig mat. Ha en fin uke! // Julia

Mandag
Frokost: Frokostmuffins i kopp

Lunsj: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.  

Middag: Gulerotsuppe med koriander og ingefær  (se oppskrift side 75 i boka)


Lag hjemmelaget Müsli som du kan ha til laktosefri yoghurt eller smoothie til frokost eller lunsj. Oppskriften på Müsli med appelsin finner du på side 47 i lavFODMAP - Magevennlig mat. Når du først er i gang kan du tripple oppskriften, helle müslien over på Norgesglass og gi bort i gave. 

Tirsdag
Frokost: Kjøleskapsgrøt med kokos (se oppskrift s.45 i boka)

Lunsj: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.

Middag: Skinkestek (husk å kjøp naturell uten marinade, da disse ofte kan inneholde hvitløk i krydderblandingen). Server med kokte grønnsaker, potetmos eller sellerirotmos og sennepssaus (se oppskrift og tips side 141 i boka).


Onsdag
rokost: Laktosefri yoghurt med bær og musli (se oppskrift side 47 i boka).

Lunsj: Sandwich med smør, sennep, ost, litt salat og en skive av skinkesteken fra i går.

Middag: Raske fiskepakker (se oppskrift side 69 i boka).


Risnudler med kylling i sursøt saus (se oppskrift side 83 i boka). Foto: Magevennlig mat v/Espen Døhlen

Torsdag
Frokost: Bringebæryoghurt med müsli

Lunsj: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.

Middag: Risnudler med kylling i sursøt saus (se oppskrift side 83 i boka).


Krydret tomatsuppe er både enkelt, sunt og veldig godt! Foto: Magevennlig mat v/ Julia Edin

Fredag
Frokost: Frokostmuffins i kopp

Lunsj: Enkel omelett med sennep og ramsløk  

Middag: Krydret tomatsuppe

Snacks: Hjemmelaget potetgull med chevre.


Søtpotet-cupcakes med ostekrem og lønnesirup. Oppskrift kommer i løpet av uka. Foto: Magevennlig mat v/ Julia Edin

Lørdag
Frokost/ Lunsj: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med speilegg, bacon og stekte cherrytomater.

Middag: La deg inspirere av den amerikanske feiring av Thanksgiving. Å lage kalkun behøver ikke være en stor jobb om dere ikke er så mange er Prior sine saftig kalkunfilet både enkelt og veldig godt. Husk å kjøpe naturell eller kun med salt og pepper, da de marinerte variantene inneholder hvitløk. Server med kokte grønnskar, potetmos eller sellerirotmos, og brunsaus (se oppskrift side 141 i boka) til.

Dessert: Pekanpai eller søtpotet-cupcakes.


Søndag
Frokost/lunsj: Frokostpai

Middag: Rester fra dagen før.


// Julia

See this gallery in the original post