Ukemeny, uke 48

Jeg må ærlig innrømme at jeg begynner å komme i julemodus, og at jeg koser meg inne i med fyr på peisen, stearinlys og lukten av deilig kongerøkelse. En av de tingene jeg synes er koseligst å gjøre når det er mørkt og kaldt ute er å bake og i løpet av denne uken får dere to kake-oppskrifter inspirert av den amerikanske Thanksgiving-tradisjonen. Oppskriftene i denne ukemenyen finner du her på siden og eller i boken min LavFODMAP - Magevennlig mat. Ha en fin uke! // Julia

Mandag
Frokost: Frokostmuffins i kopp

Lunsj: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.  

Middag: Gulerotsuppe med koriander og ingefær  (se oppskrift side 75 i boka)


Lag hjemmelaget Müsli som du kan ha til laktosefri yoghurt eller smoothie til frokost eller lunsj. Oppskriften på Müsli med appelsin finner du på side 47 i lavFODMAP - Magevennlig mat. Når du først er i gang kan du tripple oppskriften, helle müslien…

Lag hjemmelaget Müsli som du kan ha til laktosefri yoghurt eller smoothie til frokost eller lunsj. Oppskriften på Müsli med appelsin finner du på side 47 i lavFODMAP - Magevennlig mat. Når du først er i gang kan du tripple oppskriften, helle müslien over på Norgesglass og gi bort i gave. 

Tirsdag
Frokost: Kjøleskapsgrøt med kokos (se oppskrift s.45 i boka)

Lunsj: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.

Middag: Skinkestek (husk å kjøp naturell uten marinade, da disse ofte kan inneholde hvitløk i krydderblandingen). Server med kokte grønnsaker, potetmos eller sellerirotmos og sennepssaus (se oppskrift og tips side 141 i boka).


Onsdag
rokost: Laktosefri yoghurt med bær og musli (se oppskrift side 47 i boka).

Lunsj: Sandwich med smør, sennep, ost, litt salat og en skive av skinkesteken fra i går.

Middag: Raske fiskepakker (se oppskrift side 69 i boka).


Risnudler med kylling i sursøt saus (se oppskrift side 83 i boka). Foto: Magevennlig mat v/Espen Døhlen

Risnudler med kylling i sursøt saus (se oppskrift side 83 i boka). Foto: Magevennlig mat v/Espen Døhlen

Torsdag
Frokost: Bringebæryoghurt med müsli

Lunsj: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.

Middag: Risnudler med kylling i sursøt saus (se oppskrift side 83 i boka).


Krydret tomatsuppe er både enkelt, sunt og veldig godt! Foto: Magevennlig mat v/ Julia Edin

Krydret tomatsuppe er både enkelt, sunt og veldig godt! Foto: Magevennlig mat v/ Julia Edin


Søtpotet-cupcakes med ostekrem og lønnesirup. Oppskrift kommer i løpet av uka. Foto: Magevennlig mat v/ Julia Edin

Søtpotet-cupcakes med ostekrem og lønnesirup. Oppskrift kommer i løpet av uka. Foto: Magevennlig mat v/ Julia Edin

Lørdag
Frokost/ Lunsj: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med speilegg, bacon og stekte cherrytomater.

Middag: La deg inspirere av den amerikanske feiring av Thanksgiving. Å lage kalkun behøver ikke være en stor jobb om dere ikke er så mange er Prior sine saftig kalkunfilet både enkelt og veldig godt. Husk å kjøpe naturell eller kun med salt og pepper, da de marinerte variantene inneholder hvitløk. Server med kokte grønnskar, potetmos eller sellerirotmos, og brunsaus (se oppskrift side 141 i boka) til.

Dessert: Pekanpai eller søtpotet-cupcakes.


Søndag
Frokost/lunsj: Frokostpai

Middag: Rester fra dagen før.


// Julia

Tarmtrøbbel, trening og magasinomtale

Energi - et lite ord med stor betydning.

Energi - et lite ord med stor betydning.

0