Rykende ferske, glutenfrie brødnyheter fra Møllerens!
Annonse/Reklame for Møllerens Ferdigbakte produkter
YES! Jeg elsker når det kommer nye gode, glutenfrie produkter på markedet. Nyhetene i serien Møllerens Ferdigbakt gjør det både lett og fristende å spise glutenfritt til frokost, lunsj og kvelds!
Fra murstein på 90-tallet
Jeg har slitt med magen siden jeg var barn. Jeg har levd glutenfritt av og på i perioder helt siden jeg var liten. Og la meg oppsummere de glutenfrie brødene man fikk kjøpt på 1990-tallet med ett eneste ord: murstein!
Glutenfrie produkter på 90-tallet var steinharde og smuldret opp med en gang man prøvde å skjære seg en skive. De kostet en formue og å bake selv, med de få glutenfrie melsortene som var på markedet, var heller ikke noe jeg fikk særlig dreisen på.
Til saftige, varme brød og rundstykker
Derfor blir jeg altså så jublende, hoppende glad når jeg ser hvor langt vi er kommet i dag! Med de nye ferdigbakte produktene fra Møllerens får man ferskt, mykt og saftig brød, briks, eller baguetter etter bare 10-15 minutter i ovnen.
Og som om det ikke er nok, så er produktene nøkkelhullsmerket og bruker brødskala på de grove produktene. Dette er for å gjøre det lettere å fastslå grovheten på brød. Produktene er utviklet for å gi et høyt fiberinnhold, samt et lavt salt- og sukkerinnhold. Og nettopp dette gjør at jeg synes de metter langt bedre enn andre glutenfrie produkter, som innimellom kan føles som å spise loff eller luft.
Så smakfulle at alle vil ha
Da jeg var liten kviet jeg meg for å spise glutenfritt, og det var ikke spesielt mange andre som ville spise det samme som meg. Det hverken smakte godt eller hadde god konsistens.
La oss så hoppe frem til i dag: Jeg tar frem en pakke briks fra Møllerens, steker de i ovnen i 10 minutter og tar de rykende ferske ut av ovnen. Jeg gleder meg til lørdagslunsj, men det er jeg ikke alene om: gang på gang prøver jeg å forklare for min sønn på 3,5 år at jeg vil ha de glutenfrie brødene og rundstykkene mine for meg selv. Han kan få vanlig rundstykker eller brødskive, for det tåler han. Men nei, han vil ha glutenfritt - det smaker best! Og det er kanskje ikke så rart, siden Møllerens har produsert produktene sine i Norge, og utviklet de for norske smakspreferanser.
Pakninger som reduserer matsvinn
Møllerens ferdigbakte brød veier 300 gram (et lite brød), og det er tre briks/baguetter per pakning. Dette er akkurat hva man trenger for en dag, dersom du ikke deler med et sultent familiemedlem eller to. De små pakningene bidrar til å redusere matsvinn og gjør at du slipper å steke for mye mat som fortere blir tørt.
Når det er sagt: jeg har latt både brød og briks fra Møllerens ligge på kjøkkenbenken et døgn, og de smaker fortsatt godt dagen etter.
Et lettere og smakfullt glutenfritt kosthold
Det er en god grunn til at Møllerens ble kåret til Årets Glutenfrie Produsent i 2019 av Norsk Cøliakiforening. Produktene deres gjør det så utrolig mye lettere å spise og å leve glutenfritt. Har du noen pakker med Møllerens Ferdigbakt liggende hjemme har du aldri ferskt brød langt unna. Da kan du raskt servere både deilige helgefrokost, enkel og smakfull hverdagsfrokost og matpakker, eller avslutte dagen med en god og mettende skive til kvelds. .
Vil du vite mer om Møllerens ferdigbakte produkter kan du ta en kikk her!
// Julia