Enchiladas
Enchiladas er smakfulle, gratinerte ruller med kjøtt, paprika, salsa og ost. Du kan gjerne lage de av tacorester eller spise i stedet for taco. Personlig liker jeg å ha litt ekstra salsa eller guacamole (dersom du tåler det – avokado er medium FODMAP / gul ved 40 g) ved siden av, sammen med koriander og lime.
Porsjoner: 2 stk (1 porsjoner)
Ingredienser:
1 liten boks Cherry tomater
1 neve fersk koriander
¼ lime
½ ts ramsløk eller det grønne på vårløk
1 rød paprika
1 pakke kyllingkjøttdeig
1 ss tacokrydder*
1 dl vann
2 glutenfrie tortillalefser*
3 dl revet ost
*se oppskrift på magevennlig- og lavFODMAP versjon av tacokrydder og tortillalefser på side 85 og 87 i boka. Alternativt til lefser kan du bruke B-Free sine lefser.
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 210 grader.
Start med å lage salsa: skyll tomatene og ha de i en blender sammen med koriander og saften fra limen. Kjør det kjapt til du har en chunky, men godt blandet salsa. Hell av overflødig væske. Smak til med salt og pepper.
Vask paprikaen og skjær den i strimler/båter. Varm en stekepanne med litt smør eller olje til middels varme og la paprikaen surre i ca. ti minutter til de begynner å bli myke. Hell paprikaen over i en skål eller en tallerken og la de hvile mens du steker kjøttet i pannen. Når kjøttet ikke lenger er rosa, blander du inn tacokrydder med 1 dl vann. La det stå å småputre mens du rører rundt, til vannet er absorbert og krydderet jevnt fordelt.
Legg frem to tortillalefser og fyll de med en stripe kjøttdeig, paprika, salsa og ost i midten. Rull de så sammen og legg de med skjøten ned i en ildfast form. Strø ost over.
Stek i ovnen i ca. 10 – 15 minutter til osten er smeltet og enchildaene begynner å bli gylne.
Spis med en gang (mens de er varme) og server gjerne med lime, koriander og laktosefri rømme til.