Magevennlig mat

View Original

Sitronfromasj med kokos

Jeg elsker kombinasjonen av søtt og syrlig, og sitroner er derfor en av mine favorittingredienser i kaker og desserter. Her får dere oppskriften på en enkel sitronfromasj laget på kokosmelk for en eksotisk tvist på smaken. Ønsker du en vanlig sitronfromasj bruker du laktosefri kremfløte i stedet.

Porsjoner: 4 dessertglass

Ingredienser:
Skallet av  1 sitron
Saften av 2-3 sitroner
100 gram melis
3 egg
2 plater gelatin
0,5 dl varmt vann
1 hermetikkboks kokosmelk /laktosefri kremfløte

Slik gjør du:
Start med å rive skallet av en sitron og press deretter ut saften. Er det store sitroner holder det med saften av to, men om de er litt små, og du liker fromasjen syrlig, kan du bruke tre. Skill eggeplommer fra eggehvite.

Ha eggeplommene i en stålbolle sammen med sitronsaft, sitronskall og 80 gram av melisen. Rør det lett sammen med en ballongvisp.  Bruk en passende kjele til å lage vannbad og sett stålbollen over. La vannet i kjelen koke opp mens du kontinuerlig visper i sitronblandingen. Blandingen skal etter hvert få en tykk konsistens.  

Ta bollen bort fra vannbadet og la det avkjøle seg noe. Løs opp gelatinbladene i litt varmt vann, og bland det inn i den lunkene sitronblandingen. La bollen med sitronblandingen stå å avkjøl seg mens du gjør ferdig resten.

Ha eggehvitene i en bolle med de siste 20 grammene med melis. Pisk det godt sammen til en skummende konsistens.

Åpne boksen med kokosmelk, den bør helst ha stått kjøig en liten stund før bruk. Du skal kun bruke topplaget i kokosmelkboksen, altså den tykke, faste kremen som ligger øverst. Bruk en skje til å ta av kun kremen, og legg denne over i en bolle. Visp kremen et par minutter med miksmaster eller visp, slik at den får en lett og fluffy konsistens.

Rør eggehvitblandingen forsiktig inn i kokoskremen og ha til slutt i den avkjølte sitronkremen. Rør det hele godt sammen.

Hell fromasjen i små glass, du kan for eksempel bruke gamle, rengjorte syltetøyglass. La fromasjen stå i kjøleskapet, gjerne i et døgn. Server med kokosflak eller et par blader sitronmelisse på toppen.


Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk