Caprese lunjssalat
Mange jeg har snakket med nevner det som en utfordring å finne gode og varierte lunsjalternativer på Lav FODMAP dietten. Personlig er jeg ikke veldig glad i matpakka, men når det er få alternativer å få kjøpt – og jeg samtidig blir dårlig om jeg ikke spise regelmessig, har jeg innsett at det å lage klart noe man kan ha med seg er det enkleste og det beste.
Det behøver allikevel ikke å være den samme gamle brødskiva eller riskjeksen, om du setter deg inn i alt det gode du kan spise på Lav FODMAP og planlegger litt er det et hav av lunjs-muligheter. Hva med en enkel salat på glass?
Porsjoner: 1
Ingredienser:
5-8 Cherry tomater
½ boks mini mozzarella
Cirka 10 store ferske basilikumblader
3 ss olivenolje
1 ss balsamico edikk
en klype havsalt
Slik gjør du:
Finn en egnet oppbevaringsboks med lokk. Skyll Cherry tomatene og del de eventuelt opp i biter. Ha i glasset. Hell av vannet på mini mozzarellaene og ha i boksen. Skyll basilikumbladene i vann og rist de tørre før du legger også disse i boksen.
Bruk et lite glass til å blande sammen olivenolje, balsamico og havsalt. Hell over salaten og sett på lokket. La salaten stå i kjøleskapet til du skal løpe ut døra og gjerne i kjøleskapet på jobbe/skole. Salaten er frisk og god alene eller ved siden av en brødskive.