Porsjoner: gir ca. 10 biter avhengig av størrelse og tykkelse

Ingredienser:
6 dl kokosmasse
2 dl kokosolje
2 ss lønnesirup
1,5 dl kokosflak
1 dl tørkede bananer, knukket i mindre biter
1,5 dl  musli/pistasjnøtter/ valnøtter
1 ss revet appelsinskall

Slik gjør du:
Start med å kjøre kokosmassen i en blender eller food prosessor til du får en sammenhengende tykk masse. Smelt deretter kokosoljen i en liten kjele og bland inn med kokosmassen. Ha i lønnesirup og kokosflak og bland godt.

Finn et stort flatt fat og dekk det med bakepapir. Smør kokosblandingen utover, du velger selv hvor tykk du vil ha den. For å spise den som snacks kan vil jeg anbefale og  lage den mellom 0,5 – 1 cm tykk. Ønsker du heller å lage dette som snackbarer du kan spise som mellommåltid ville jeg doblet tykkelsen.

Når blandingen har fått en jevn overflate og tykkelse heller du ønsket topping over. I tilegg til tørkede bananer hadde jeg egentlig tenkt å lage denne med pistasjnøtter, siden det både er godt og gir en utrolig fin grønnfarge, men dessverre hadde mannen min spist de opp før jeg rakk å bruke de. Derfor improviserte jeg å puttet lav FODMAP müsli (se oppskrift i boken) på i stedet, og det ble kjempegodt! Som snackbarer kan man gjerne bruke nøtter som metter litt mer, men husk at det kun er banan av tørkede frukter som er Lav FODMAP.

Strø de tørkede bananene, revet appelsinskall og den valgfrie toppingen over og press det forsiktig ned i kokosmassen slik at det fester seg. Sett deretter fatet med kokosnacksen i kjøleskapet i et par timer til den har blitt kaldt.

Når snacksen har blitt stiv, løfter du den forsiktig av bakepapiret og deler den i ønskede biter. Smaker himmelsk både som snacks på kvelden når man er fysen på noe søtt, som et raskt mellommåltid eller til å ta med seg som vertinnegaver om man skal bort.  


Caprese lunjssalat

Caprese lunjssalat

Scampispyd

0