Bringebæryoghurt med müsli
Denne oppskriften ble til ved en tilfeldighet. Jeg våknet en morgen og hadde lyst på smoothie, men hadde ikke så mange ingredienser. I stedet tok jeg det lille jeg hadde, litt laktosefri yoghurt, kokosmelk og frosne bringebær, og kjørte i blenderen. Resultatet ble en frisk og deilig semi-frossen yoghurt. Toppet med hjemmelaget musli ble dette en perfekt start på dagen.
Porsjoner: 1
Ingredienser:
1-2 dl laktosefri yoghurt
1-2 dl kokosmelk
2 dl frosne bringebær
1-2 dl musli
evt. 2 ss lønnesirup
Slik gjør du:
Bland yoghurt, bringebær og kokosmelk med en blender eller stavmikser. Juster forholdet mellom yoghurt og kokosmelk alt etter hvor glad du er i smaken av kokos, totalt sett bør du ha cirka 3 dl yoghurt/kokosmelk. Kjør yoghurtblandingen til de frosne bærene har kjølt ned resten og du har en kald, semi-frosen blanding.
Ha yoghurtblandingen i en skål og server med müsli, og eventuelt friske bær, på toppen. Vil du ha en søt variant kan du helle litt lønnesirup over. Oppskrift på denne gode, hjemmelagde LavFODMAP-muslien med appelsin finner du i kokeboken min!