Magevennlig mat

View Original

Bringebæryoghurt med müsli

Foto av skål med bringebæryoghurt og musli

 Denne oppskriften ble til ved en tilfeldighet. Jeg våknet en morgen og hadde lyst på smoothie, men hadde ikke så mange ingredienser. I stedet tok jeg det lille jeg hadde, litt laktosefri yoghurt, kokosmelk og frosne bringebær, og kjørte i blenderen. Resultatet ble en frisk og deilig semi-frossen yoghurt. Toppet med hjemmelaget musli ble dette en perfekt start på dagen.

Porsjoner:  1

Ingredienser:

  • 1-2 dl laktosefri yoghurt

  • 1-2 dl kokosmelk

  • 2 dl frosne bringebær

  • 1-2 dl musli

  • evt. 2 ss lønnesirup

Slik gjør du:

Bland yoghurt, bringebær og kokosmelk med en blender eller stavmikser. Juster forholdet mellom yoghurt og kokosmelk alt etter hvor glad du er i smaken av kokos, totalt sett bør du ha cirka 3 dl yoghurt/kokosmelk. Kjør yoghurtblandingen til de frosne bærene har kjølt ned resten og du har en kald, semi-frosen blanding.

Ha yoghurtblandingen i en skål og server med müsli, og eventuelt friske bær, på toppen. Vil du ha en søt variant kan du helle litt lønnesirup over. Oppskrift på denne gode, hjemmelagde LavFODMAP-muslien med appelsin finner du i kokeboken min!


Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk