Magevennlig mat

View Original

Marsipanchips

Viste du at marsipan også smaker veldig godt stekt? Disse chipsene er latterlig enkle å lage og smaker godt med bær på, ved siden av en syrlig is eller bare å spise som de er.

Porsjoner: cirka 50 chips

Ingredienser:
Cirka 250 gram marsipan

Slik gjør du:
Legg marsipanrullen kaldt et par timer før du lager chipsene, slik at den blir hardere og mindre klissete. Skjær så marsipanen i så tynne skiver du klarer, cirka 1 med mer tykke.

Dekk et stekebrett med papir  og legg skivene utover med litt avstand mellom. Du trenger cirka fire stekebrett til denne mengden marsipan. Jeg anbefaler deg å steke de hver for seg.

Forvarm ovnen til 180 grader. Stek marsipanchipsen i cirka 5-6 minutter til de akkurat begynner å få en gylden farge. Ta de ut av ovnen og la de hvile på rist til de er sprø og kalde.

Når chipsene er kalde og tørket kan de oppbevares på en luftet krukke. Jeg vet dessverre ikke hvor lenge, siden de som regel spises opp fort, men de holder i hvertfall en uke.

NB: Mandler er høy FODMAP ved 24 gram. Dersom du bruker marsipan med 50% mandler, vil det si at du kan spise maks 4-5 stykker av gangen.  


Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk