Nøtterundstykker (glutenfrie, lavKarbo og lavFODMAP)
Å kombinere lav FODMAP med Lav Karbo kan være en utfordring, men flere opplever faktisk å legge på seg når man spiser mat som tarmene klarer å bryte ned riktig. Mange lav Karbo-oppskrifter er basert på mandler, men for at dette skal være magevennlig og Lav FODMAP bør du ikke spise mer enn 12 gram mandler per måltid. Disse rundstykkene (som er både lav FODMAP og lav Karbo) er svært gode og mettende, og du kan trygt spise en til hvert måltid.
Porsjoner: 12 rundstykker
Ingredienser:
125 gr mandler
125 gr peanøtter
250 gr valnøtter/ evt. 1 dl kokosmel
7 egg
2 ts bakepulver
litt salt
250 gr gulost
Slik gjør du:
Mål opp riktig mengde mandler, peanøtter og valnøtter. Ha de i en foodprossessor eller kvern . Jeg kjørte de til de var finmalt, men samtidig hadde noen litt større biter.
Riv osten og hell i en stor bolle med nøtteblandingen.
Rør sammen eggene, bakepulver og salt i en egen bolle. Hell det over i nøtteblandingen og elt godt sammen.
Smør et muffinsbrett med formfett eller matolje. Bruk to spiseskjeer til å fordele nøttedeigen i brettet. Rundstykkene stekes på 230 grader i 15 minutter.
Velt forsiktig rundstykkene ut av formen når de er ferdig stekt og la de avkjøles på rist.
Denne oppskriften er inspirert av Caroline Berg Eriksen sine scones, men tilpasset lav FODMAP.