Enchiladas er smakfulle ruller med kjøtt, paprika, salsa og ost. Kan det bli bedre?
Porsjoner: 2 stk (1 porsjoner)
Ingredienser:
En liten boks Cherry tomater
En neve fersk koriander
¼ lime
1 rød paprika
1 pakke kyllingkjøttdeig
1 ss tacokrydder*
1 dl vann
2 glutenfrie tortillalefser*
3 dl revet ost
*se i boken Magevennlig mat for oppskrift på din egen LavFODMAP variant, eller let etter passende alternativer I matbutikken.
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 210 grader.
Start med å lage salsa: skyll tomatene og ha de i en blender sammen med koriander og saften fra limen. Kjør det kjapt til du har en chunky, men godt blandet salsa. Smak til med salt og pepper.
Vask paprikaen og skjær den i strimler/båter. Varm en stekepanne med litt smør eller olje til middels varme og la paprikaen surre i ca. ti minutter til de begynner å bli myke. Hell paprikaen over i en skål eller en tallerken og la de hvile mens du steker kjøttet i pannen. Når kjøttet ikke lenger er rosa, blander du inn tacokrydder med 1 dl vann. La det stå å småputre mens du rører rundt, til vannet er absorbert og krydderet jevnt fordelt.
Legg frem to tortillalefser og fyll de med en stripe kjøttdeig, paprika, salsa og ost i midten. Rull de så sammen og legg de med skjøten ned i en ildfast form. Jeg har brukt restene av salasen til å fylle opp mellomrommet mellom de to enchiladasene og strødd ost over.
Stek i ovnen i ca. 10 – 15 minutter til osten er smeltet og enchildaene begynner å bli gylne.
Spis med en gang (mens de er varme) og server gjerne med lime, koriander og laktosefri rømme til.